Iz serije A na banjalučko predgrađe, Milanović: Pamtiću duele sa Del Pjerom

Objavljeno: 9. 2. 2019 u 11:02h

Sudbina piše čudne puteve, a htjela je da nekadašnja nada Crvene zvezde dođe u Željezničar Sport tim – štoper Milan Milanović je potpisao ugovor sa prvoligašem Repubklike Srpske do kraja sezone. 

U njemu je tim iz banjalučkog predgrađa dobio veliko pojačanje, iako 27-godišnji defanzivac iza sebe ima pauzu od 18 mjeseci.

Igrao je za omladinske kategorije Zemuna i Zvezde, drugi tim moskovske Lokomotive, a onda se otisnuo u Italiju, gdje je potpisao za Palermo iz kojeg je išao na pozajmice u Sijenu, Vićencu, Askoli i Pizu.

“Fudbal je takav u njemu ima uspona i padova, a na meni je da se pokušam vratiti tamo gdje sam bio. Izabrao sam Željezničar Sport tim zbog trenera Zorana Ćurguza i ljudi koji su u ovom klubu, hvala im na ovoj šansi. Vjerujem da ću ovdje imati pravi rad, da ću svojim iskustvom pomoći mladoj ekipi, a da ću se sa druge strane ja uz njih vratiti na pravi kolosijek” – rekao je Milanović.

Ovaj fudbaler dodaje da igranje u italijanskoj Seriji A nikada neće zaboraviti, ali je spreman za novi početak.

“Moju karijeru je svakako obilježio odlazak u Italiju i potpis za Palermo, u Seriji A sam čuvao Del Pjera, Di Vaja, Kvaljarelu i mnoge druge asove, to ću vječno da pamtim. Ipak, fudbal je nepredvidiv, a meni preostaje da krenem iz početka i preko Prve lige Republike Srpske potražim put u neku kvalitetnu evropsku ligu” – dodao je Milanović.

Cilj Željezničara u nastavku Prve lige Republike Srpske je plasman u grupu za šampiona, odnosno među prvih šest ekipa, a Milanovićevim angažovanjem dobiće mnogo na kvalitetu odbrambene linije.

Foto: Darko Basara/RAS Srbija

Dolaskom ovog fudbalera zadovoljan je i trener Zoran Ćurguz.

“Milan nije slučajno došao kod nas, znamo o kome se radi, a i on je prepoznao sve ono što mi radimo. Njegovim dolaskom smo dobili mnogo pre svega u posljednjoj liniji. U prvom dijelu sezone nije bilo utakmice u kojoj nismo primili gol, mnogo smo ih i davali, ali željeli smo da pojačamo zadnju liniju. Već poslije prvog treninga bilo je vidljivo da će on dobro doći našem mladom timu, posebno defanzivcima koji su sjajno reagovali i uz njega se osjećaju dosta sigurnije” – istakao je Ćurguz.

Treći veliki transfer

Uz forsiranje mladih igrača iz sopstvene škole Željezničar Sport tim jer postao poznat po angažovanju iskusnih fudbalskih asova.

“Naš prvi veliki transfer, kada su u pitanju dolasci, bio je Branislav Krunić, a svi znate kakav je trag ostavio prvo kao igrač, potom i kao trener našeg kluba. Onda smo angažovali Asmira Avdukića, golmana koji je bio učesnik Svjetskog prvenstva. Sada je tu Milan Milanović, igrač koji posjeduje ogroman kvalitet, a koji će nam pomoći da ostvarimo željene rezultate” – tvrdi direktor kluba Radomir Popović.

Zabuna sa Olimpijakosom

Prilikom predstavljanja u Željezničar Sport timu Milan Milanović je ispričao i zanimljivu anegdotu koja se desila kada je grčki Olimpijakos htio da ga angažuje.

“Olimpijakos je želio da dođe do mene preko jednog menadžera, koji nije bio baš najbolje upućen u sve to, tražio je moj broj, a dobio je kontakt tadašnjeg fudbalera Inđije koji se takođe zove Milan Milanović. Njemu je danonoćčno zvonio telefon, a onda me je nazvao njegov brat i rekao: “Ovi sigurno tebe traže, kod nas u kući je ludnica, zovu iz Olimpijakosa”. Obećao sam im da ću ih častiti ako dođe do transfera, ali se to nije ostvarilo” – otkrio je Milanović.

Izvor: Srpskainfo/ Darko Basara

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/iz-serije-a-na-banjalucko-predgradje-milanovic-pamticu-duele-sa-del-pjerom/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])