Ivan Crnov prvo pojačanje FK Borac, na spisku još devet imena

Objavljeno: 6. 6. 2019 u 18:20h

U taboru FK Borac nemaju mnogo vremena za slavlje nakon osvojene šampionske krune u Prvoj ligi RS i, kako stvari stoje, očekuje nas vrelo ljeto na Gradskom stadionu.

Ofanzivni vezista Ivan Crnov biće prvo pojačanje “crveno-plavih” ovog ljeta, a na listi potencijalnih pojačanja nalazi se još devet imena. Branislav Krunić je pred promocijom na mjesto trenera nakon što je sporazumno raskinuta saradnja sa Darkom Vojvodićem.

Borac je pobjedom protiv Rudar Prijedora u srijedu spustio zavjesu na prvenstvenu trku gdje su više nego dominantno osvojili titulu i osigurali povratak u BHT Premijer ligu BiH. Dominacija u prvoligaškom karavanu ne garantuje mnogo u bh. eliti i toga su svjesni i čelnici kluba koji su se već bacili u potragu za pojačanjima. “Nezavisne” su u posjedu liste pojačanja i, kako nam je izvor sa Gradskog stadiona istakao, već je postignut dogovor sa Crnovim koji je posljednjih pola godine imao zapaženu ulogu u Triglavu. U BiH je već igrao za Široki Brijeg, Zrinjski, Željezničar i Krupu.

U Borcu su svjesni da su im pojačanja potrebna u skoro svim linijama tima pa je tako i krojena lista igrača sa kojima su navodno već uspostavljeni prvi kontakti. Potencijalna pojačanja u napadu su Haris Handžić, Sulejman Krpić i Momčilo Mrkaić. Handžić je član aktuelnog osvajača duple krune Sarajeva, a navijači Borca ga dobro pamte jer je za pola godine koliko je nosio dres tima iz Platonove ulice bio veoma efikasan. Krpić je fudbaler Željezničara i u sezoni za nama je bio najbolji strijelac BHT Premijer lige BiH 16 pogodaka. Mrkaić je takođe interesantan ljudima u Borcu, a prethodnu sezonu je proveo u redovima Zemuna, a u BiH je tokom karijere igrao za Zrinjski, Radnik, Vitez, Drinu i matični Leotar.

Kada je bila u pitanju sredina terena u ofanzivnom ili defanzivnom smislu kao potencijalna pojačanja figuriraju Stefan Čolović, Uglješa Radinović, Vedin Kulović i Mladen Veselinović, uz već pomenutog Crnova, sa kojim je navodno već dogovorena saradnja. Navijači Borca se dobro sjećaju Radinovića i Veselinovića koji su već nosili dres Banjalučana, a trenutno igraju sa Bačku, odnosno Željezničar. Čolović iza sebe ima sjajnu sezonu u Proleteru, dok je Kulović bio jedan od najboljih igrača GOŠK-a, koji je ispao iz BHT Premijer lige ove sezone.

Rekonstrukciju očekuje i posljednja linija tima pa bi ljubitelji fudbala naredne sezone u dresu Borca mogli da vide Slobodana Jakovljevića i Marka Jovanovića. Jakovljević već skoro tri godine sa dosta uspjeha igra u Zrinjskom, dok je Jovanović član Voždovca, a prošao je Partizanovu školu fudbala.

Prema listi pojačanja jasno je da su se u Borcu odlučili na dovođenje provjerenih fudbalskih imena sa kojima žele da budu konkurentni sa vodećim timovima u Premijer ligi, a čelnici kluba su nekoliko puta istakli da žele što prije da riješe sve brige oko opstanka u ligi. Jasno je da će teško angažovati sve pomenute igrače, ali je više nego vidljiva želja da se Borac vrati u sam vrh bh. fudbala.

Komandna palica naredne sezone bi trebalo da bude u rukama Krunića iako postoji veoma mala šansa da na mjesto trenera bude promovisan Slobodan Starčević. Ipak, dolazak Krunića je praktično gotova stvar, a pomoćnik bi trebalo da mu bude legendarni igrač Borca Darko Maletić.

Izvor: Nezavisne/ Vladimir Grbić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/ivan-crnov-prvo-pojacanje-fk-borac-na-spisku-jos-devet-imena/||claudebot