Golmani FK Borac: Više smo prijatelji, nego konkurencija

Objavljeno: 4. 7. 2019 u 16:50h

Više smo prijatelji, nego konkurencija za mjesto u timu – ističu četiri čuvara mreže banjalučkog Borca na pripremama na Zlatiboru.

Ako je suditi po prijateljskim utakmicama, trener Branislav Krunić će biti na “slatkim mukama” kada je u pitanju izbor golmana. Naime, na dosadašnjim mečevima Mladen Lučić, Nemanja Trkulja i Marko Savatović su pokazali da su u odličnoj formi. Lučić je bio siguran protiv Napretka, a Trkulja i Savatović u duelu protiv Spartaka. Iako je trener Vladimir Damjanić nametnuo „žestok rad“, golmani su sve izdržali.

Najiskusniji i povratnik u Borac, Mladen Lučić je već nekoliko godina među najboljim čuvarima mreže u Premijer ligi BIH.

“Prvo bi htio da pohvalim rad trenera Damjanića. Atmosfera je odlična među golmanima a treninzi su dobri. Momci su mladi, perspektivni i budućnost su kluba. Svako će se boriti za svoje mjesto, želim samo budemo zdravi a ko bude u najboljoj formi taj će braniti, a ostali će ga bodriti. Mislim da to što sam najiskusniji, ne mora da bude presudan faktor oko izbora prvog golmana. Ko bude bolje odradio zahtjeve trenera, taj će na gol. Što se tiče savjeta mlađima tu sam uvijek da im pomognem koliko mogu” – istakao je Lučić.

Sa njim se slaže i mladi reprezentativac BiH Nemanja Trkulja.

“Mi smo četiri momka koji ne gleda jedan na drugog kao na konkurenciju. Idemo zajedno na piće, družimo se, pomažemo i najveća snaga je što nema sujete, loših želja. Sad je olakšanje što imamo Lučića koji godinama brani u Premijer ligi. Od njega možemo da naučimo sitnice koje će nam puno značiti kad krenu mečevi”- rekao je Trkulja.

Sjajnim odbranama protiv Spartaka Marko Savatović je pokazao da i na njega trener Krunić ozbiljno može da računa. Uvijek nasmijan i spreman je za šalu sa saigračima.

“Među nama nema nikakve konkurencije, svi smo dobri prijatelji. Bodrimo se tokom treninga i utakmica, naporno radimo i pomažemo jedan drugom a braniće onaj koji to zasluži. Tu sigurno neće biti ljutnje. Mi radimo a trener odlučuje. Golman Lučić nam mnogo znači, trebao nam je iskusan golman koji će da nam daje savjet”- ističe Savatović.

Posebno je zadovoljan trener golmana Vladimir Damjanić.

“Dosadašnjim radom sam izuzetno zadovoljan i nadam se da ćemo spremni dočekati start prvenstva. Prošle sezone smo radili dobro, primili smo samo 14 golova i nadam se da ćemo slično ponoviti u Premijer ligi. Očekuje nas teža liga, kvalitetniji napadači ali i mi smo pojačali rad” – ističe trener golmana.

Damjanić kaže da je upravo atmosfera glavni adut.

“Vodim se time da su oni prvo prijatelji, pa tek onda konkurencija. Momci su stvarno korektni jedan prema drugom, nema skrivenih namjera i bodre se maksimalno. Svima će nam dobro doći iskustvo koje donosi Mladen Lučić koji je godinama među najboljim čuvarima mreže u Premijer ligi. Pravo je pojačanje”- dodao je Damjanić.

Damjanović je budućnost

Sa njima radi i Luka Damjanović. Mladom golmanu su ovo treće pripreme sa prvim timom.

“Mogu mnogo da naučim Došao sam ovdje sa 15 godina, ovo su mi treće pripreme i svakim danom napredujem i učim od iskusnijih kolega. Baš je velika razlika u radu u kadetskoj i seniorskoj konkurenciji. Ovo je dosta jači nivo rada, za sad sve dobro podnosim. Naravno na meni je da nastavim da kvalitetno radim i da se u budućnosti borim za mjesto u timu”- dodao je Damjanović.

Za mladog golmana trener Damjanić ima samo pohvale.

“Pred Lukom je sigurno uspješna karijere. Perspektiva je našeg kluba. Tek mu je 15 godina u septembru puni 16 i pokazuje potencija. Tokom priprema na kojima je bio vidi se napredak. Postao je golman U-17 reprezentacije BIH branio je nekoliko mečea. Razvija se mentalno, zatim taktički i prihvata savjete starijih kolega”- dodao je Damjanović

Savatović: Bolji sam u igricama

U slobodno vrijeme golmani se i najviše druže međusobno. Savatović i Trkulja su veliki “rivali” i u igrici FIFA.

“Najviše se svađamo oko FIFE. Trkulja je nervozan kad izgubi, a to mu se baš često dešava, puno sam bolji” – uz osmijeh je izazivao kolegu Savatović.

Trkulja se na sve nasmijao i rekao da baš i nije tako.

Izvor: Glassrpske/ Darko Dragičević

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/golmani-fk-borac-vise-smo-prijatelji-nego-konkurencija/||claudebot