Golmani banjalučkog Borca najuspješniji u regionu

Objavljeno: 4. 4. 2019 u 11:37h

Za činjenicu da je Borac siguran na prvoj poziciji tabele Prve lige Republike Srpske veliku zaslugu imaju golmani banjalučkog tima. Mreža „crveno-plavih“ tresla se svega šest puta u 20 utakmica, a po tome su bez premca u regionu, odnosno na teritoriji bivše SFR Jugoslavije kada su u pitanju dva najkvalitetnija ranga takmičenja.

U Pvoj ligi Federacije BiH mreža Olimpika se tresla osam puta i oni su na drugoj poziciji, dok su u premijerligaškom društvu najuspješniji Sarajevo, Zrinjski i Sloboda sa po 17 primljenih golova. Sloga iz Gornjeg Crnjelova je druga u prvenstvu Srske, a njeni golmani su 14 puta vadili loptu iz mreže.

Treći na listi je Kozuv iz Đevđelije sa devet primljenih pogodaka, a u Sjevernoj Makedoniji od prvoligaša najbolju odbranu, odnosno čuvare mreže ima Vardar (16). U Crnoj Gori drugoligaši Bokelj i Jedinstvo su primili po 14 pogodaka, kao i Budućnost u Prvoj ligi. Isti učinak imaju prvoligaš Hrvatske Dinamo Zagreb, kao i druga ekipa ovog kluba, te Šibenik u drugom rangu.

U Srbiji su najmanje golova primili superligaši Crvena zvezda i Partizam – po 15, dok je prvoligaš (drugi rang takmičenja) Bačka Topola 19 puta kapitulirala. Drugoligaš Slovenije Tabor iz Sežane ima 17, a u Prvoj ligi Maribor 19 primljenih pogodaka.

Zanimljivo je da su iz stručnog štaba Borca šansu pružili svim golmanima: Nemanji Trkulji, Marku Savatoviću i Kenanu Topoloviću, a njih trojica su nesavladani u četiri prolećne utakmice. Velike zasluge za formu pomenutih čuvara mreže ima trener golmana Vladimir Damjanić.

“Možda me golmani ponekada “mrze”, jer iz njih izvlačim maksimum, verovatno jedva čekaju da se trening završi i da poljube postelju. Šalu na stranu, svi smo svesni da samo vredan rad može da donese rezultate, a po svim pokazateljima mi u tome uspevamo. Prezadovoljan sam jer su golmani dali veliki doprinos činjenici da smo vodeći na tabeli sa osam bodova viška u odnosu na najbližeg rivala”, istakao je Damjanić.

U dosadašnjem dijelu šampionata Srpske Trkulja je branio 10 puta, a Savatović jednom manje i obojica su primila po tri gola. Topolović je zabilježio dva nastupa, a nijednom nije savladan.

Damjanović je budućnost kluba

Tokom zimskih priprema Nemanja Trkulja je imao zdravstvenih problema, a zbog toga je prvom timu bio priključen 16-godišnji Luka Damjanović, koji je još uvijek kadet.

“Damjanović je sigurno budućnost našeg kluba. To je pokazao na pripremama u Turskoj, zaigrao je za juniore, a još uvijek je kadet. Nadam se da će nastaviti vrijedno da radi i napreduje kako bi jednog dana stao na gol prvog tima u zvaničnim utakmicama, odnosno da poslije toga ode u neku jaču ligu. Sve je na njemu”, kaže Vladimir Damjanić.

Izvor: srpskainfo.com / Autor: Darko Basara / Foto: Siniša Pašalić/Darko Basara

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/golmani-banjaluckog-borca-najuspjesniji-u-regionu/||claudebot