Fudbaleri Borca ne treniraju do odluke UEFA

Objavljeno: 21. 6. 2018 u 16:51h

Samo dan kasnije nakon što je na Skupštini Borca imenovan novi predsjednik Vico Zeljković nastavljeno je osipanje igračkog kadra.

Kao što je poznato još ranije su otišli kapiten Nemanja Janičić, Mladen Veselinović i Branko Ojdanić, a juče je sporazumno raskinuta saradnja sa Mahirom Karićem, dok je Aleksandru Kondiću istekao ugovor i neće biti produžen.

“Obavili smo praktično razgovore sa svim igračima i rekli im da više od nas ništa ne zavisi i da je sada sve u rukama UEFA. Kako sada stvari stoje moglo bi da se desi da ostanemo još bez nekih igrača. Naime, Dejan Glišić gotovo sigurno odlazi, dok je Bojan Puzigaća zatražio raskid ugovora. Razgovarali smo dugo sa njim i vidjećemo već danas da li je promijenio odluku. Sa našim najboljim strijelcem Petrom Kunićem smo se dogovorili da će on najvjerovatnije ostati, ako zadržimo status premijerligaša. Predrag Zekanović je igrač pod ugovorom, ali trenira sa Zvijezdom 09 i vidjećemo šta će biti po tom pitanju”, naglasio je sportski direktor Marko Maksimović.

Za sada jedino novo ime na Gradskom stadionu je bivši igrač “crveno-plavih” i doskorašnji prvotimac Rudar Prijedora Demir Jakupović, koji je u prošloj sezoni bio najbolji strijelac Prve lige RS.

“Sa njim smo praktično sve dogovorili, a danas bi u naše redove trebalo da stigne i iskusni Nikola Mazić, koji je u prošloj sezoni nosio dres Zvijezde 09. Sa beogradskom Crvenom zvezdom praktično smo sve dogovorili oko povratka mladog Milana Šikanjića u naše redove, a prvom timu smo priključili nekoliko igrača iz naših mlađih selekcija: Vladimira Arsića, Nikolu Turanjanina i Marka Kujundžića”, dodao je Maksimović.

Jučerašnji dan trebalo je da označi početak priprema Banjalučana, ali nije bilo tako.

“Nećemo započeti sa radom dok UEFA ne odluči kakav je naš status. Ukoliko ostanemo premijerligaši sa radom ćemo krenuti odmah poslije odluke, a ako evropska kuća fudbala odluči da moramo u niži rang imamo dosta vremena i sa radom ćemo krenuti 4. ili 5. jula”, istakao je šef stručnog štaba Borca Darko Vojvodić.

On je rekao da će ako UEFA presudi da Borac ostane premijerligaš klub biti u velikim problemima.

“Naravno da bismo svi voljeli da ostanemo, ali je već sada jasno da smo u silnom zaostatku sa vremenom ako se to desi. Već sada kasnimo sa početkom rada devet dana, a bojim se da će do odluke to narasti čak i na 15. Bilo bi to praktično nemoguće nadoknaditi, ali se ipak nadam da ćemo ostati premijerligaši i na taj način svima onima koji su u posljednje vrijeme bili protiv Borac začepimo usta. Što se tiče odlazaka imam princip ko neće sa nama i ne mora. Neću nikoga moliti. Oni koji žele neka ostanu, ko neće ne mora. Ali oni koji imaju ugovor s nama, izvinite na izrazu, neće se zaj…vati sa nama. Prošlo je to vrijeme. Oni koji imaju ugovor moraju ostati, osim onih igrača s kojima nisam zadovoljan”, dodao je Vojvodić, koji je rekao da je odlučio ostati u klubu iako je status još  neizvjestan.

Govorilo se o statusu Vladana Danilovića.

“On je igrač Borca, a ne manedžerske agencije, jer će njen postati kada se za njega uplati cjelokupan iznos novca. Koliko znam to još nije urađeno i on je naš igrač. Očekujemo njegov odlazak, a nekih stvari oko toga je već bilo. Nismo bili zadovoljni finansijskom ponudom i čekamo dalje. Svjetsko prvenstvo je u toku i svi transferi se završavaju polako i u miru. Ako budemo igrali Prvu ligu male su šanse da ostane, a ako budemo premijerligaši nemamo ništa protiv da i dalje nosi naš dres”, rekao je Maksimović.

Popunjen Upravni odbor

Na Skupštini kluba doskorašnji potpredsjednik Vico Zeljković je izabran za predsjednika, a usvojena je i ostavka sad već bivšeg predsjednika Branka Kovačevića, koji je kooptiran u Upravu kluba u kojoj su ostali Mario Keserović i Viktor Latinović. Novi članovi su Dragomir Batar, Đorđe Grubišić i Ljubo Tomić.

“Velika odgovornost je na meni i mojim saradnicima. Nadam se da će UEFA presuditi u korist Borca, ali i ako ne bude tako, ne treba to shvatiti tragično jer i da igramo Prvu ligu RS cilj će nam biti vraćanje dugova, koji prema dobavljačima, radnoj zajednici, igračima iznosi 2.274.246 maraka”, rekao je Zeljković.

Izvor: Glas Srpske / Autor: Darko Pašagić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/fudbaleri-borca-ne-treniraju-do-odluke-uefa/||claudebot