Drine i Karalić obilježili jesen

Objavljeno: 9. 12. 2013 u 09:34h

Jesenji dio Prve lige Republike Srpske obilježila je Drina iz Zvornika koja poslije 13. odigranih kola zauzima lidersku poziciju na tabeli i nalazi se na najboljem putu da se vrati u Premijer ligu BiH nakon što je u sezoni 2010/11. imali svoj debitantski nastup.

Drine i Karalić

Zvorničani zimuju na tronu zahvaljujući najboljoj odbrani u ligi koja je kapitulirala samo sedam puta, a vezali su i 11 utakmica bez poraza. Jedino su liderove komšije iz Donjeg Šepka uspjele da savladaju Drinu i to u 12. kolu. Iako imaju najbolju odbranu u Ligi, napad je po ubojitosti tek na četvrtom mjestu i ispred Zvorničana nalaze se Sloboda iz Mrkonjić Grada, Podrinje i višegradska Drina HE.

Najnegostoljubiviji domaćini su Sloboda (MG), Napredak, Podrinje i Drina (Z). Takođe, Borac, Mladost i Kozara ne znaju za poraze na svojim terenima ali su često igrali neriješeno. S druge strane najgostoljubiviji domaćin je ekipa Sloge koja je na dobojskim “Lukama” osvojila samo pet bodova.

Najviše bodova u gostima osvojili su Zvorničani (12) dok Napredak, Borac i Rudar u 13. kola nisu uspjeli da osvoje bod na gostujućim terenima. Ekipama Napretka, Rudara i Borca svi su se radovali kada im dođu u goste pošto nikome nisu uspijevali da otkinu barem bod i ostvarili su sve poraze.

Golgeter prvog dijela takmičenja je napadač Slobode iz Mrkonjić Grada Vladimir Karalić sa 13 golova u 12 utakmica koliko je odigrao za svoj klub. Sa tri pogotka manje drugo mjesto drži član Podrinja Muhamed Sajtanović čija je ekipa postigla najviše golova u jesenjem dijelu šampionata. Pet igrača u prvom dijelu šampionata Srpske postiglo je het-trikove, a zanimljivo je da su svi oni pali u devetom i desetom kolu.

U jesenjem dijelu devet klubova nije mijenjalo trenere (Drina Z, Sloboda MG, Podrinje, Drina HE, Mladost, Sutjeska, Kozara, Napredak i Rudar). Sloboda iz Novog Grada prvenstvo je započela sa Ljubišom Drljačom na klupi da bi kraj dočekao Bogan Žujić u tandemu sa Dragom Ivančevićem. Antu Petrovića u Proleteru zamijenio je Darijan Grbić, a Zorana Ćurguza u Slogi Slavko Petrović. Nezadovoljni radom Nikole Nikića uprava Modriče Maksime umjesto njega imenovala je Marka Stojića. Strateg Borca iz Šamca Predrag Lukić jedno vrijeme bio je suspendovan i nije mogao da vodi ekipu pa je dirigentsku palicu preuzeo Branko Pavlović, da bi se po okončanju suspenzije Lukić vratio na mjesto trenera.

U niži rang takmičenja trebalo bi da se preseli posljednjeplasirana ekipa na tabeli, ali to zavisi od nastupa klubova iz Republike Srpske u Premijer ligi BiH. S obzirom na to da Leotaru prijeti ispadanje iz Premijer lige u tom slučaju bi i pretposljednja ekipa morala u niži rang, dok bi 12-plasirani tim igrali baraž za popunu Prve lige. Ukoliko iz Premijer lige ispadnu dva kluba iz RS onda će se posljednjeplasiranom timu pridružiti 13. i 12. ekipa na tabeli, a ona koja bude držala 11. poziciju igraće baraž za popunu. Prvenstvo se nastavlja krajem februara ili početkom marta.

Lista strijelaca

13 – Vladimir Karalić (Sloboda MG)

10 – Muhamed Sajtanović (Podrinje)

9 – Vlado Ivanović (Drina Z)

7 – Dejan Gavrić (Proleter), Slaviša Todorović (Napredak)

6 – Dalibor Damjanović (Drina HE), Bojan Spasojević (Borac)

5 – Rajko Ćeranić (Mladost), Vladimir Marković (Proleter), Siniša Radoja (Sloboda MG), Darko Rosić (Drina HE), Bojan Stevanović (Drina Z), Neđo Šuka (Sutjeska)…

Het-trikovi

Vlado Ivanović (Drina Z) – deveto kolo

Muhamed Sajtanović, Admir Velagić (Podrinje ) – deveto kolo

Dalibor Damjanović (Drina HE) – deseto kolo

Vladimir Karalić Sloboda (MG) – deseto kolo

Izvor: Glas

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/drine-i-karalic-obiljezili-jesen/||claudebot