Delegatu zasmetao “Marš na Drinu“ u Banjaluci

Objavljeno: 19. 8. 2019 u 11:28h

Banjalučki Borac i Mladost Doboj Kakanj remizirali su 0:0 u subotu na Gradskom stadionu u Banjaluci u meču petog kola PLBIH, tokom kojeg je delegat imao primjedbu na organizaciju utakmice.

Naime, delegatu Davoru Ristoviću iz Istočnog Sarajeva zasmetala je melodija tradicionalne pjesme „Marš na Drinu“ koje je puštena na razglasu Gradskog stadiona u Banjaluci.

Ristović je tražio da se prekine “Marš na Drinu“, ali u svom izvještaju sa utakmice to nigdje nije pomenuo i naveo je samo upotrebu pitorehničkih sredstava na sjevernoj tribini.

„Marš na Drinu“ je tradicionalni srpski marš koji je komponovao Stanilsav Binički početkom Prvog svjetskog rata u čast pobjede srpske nad austrougarskom vojskom na Ceru. Ova pjesma postala je simbol hrabrosti Srba tokom Prvog svjetskog rata koji su u tom ratu bili na strani saveznika i, uprkos ogromnim ljudskim gubicima, izašli kao pobjednici. Pobjeda malobrojne srpske vojske nad superiornom austrougraskom armijom ujedno predstavlja i prvu pobjedu savezničkih sila u Prvom svjetskom ratu. Tekst za pjesmu napisao je tek 1964. godine srpski novinar i pjesnik Miloje Popović.

Izvor: Srpskainfo / Darko Basara

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/delegatu-zasmetao-mars-na-drinu-u-banjaluci/||claudebot