Crveno-plavo veče, Dodik: Dogovorio sam se s mandatarom i predsjednicom da Borcu damo 500.000 KM

Objavljeno: 7. 12. 2018 u 18:32h

U Banjaluci je večeras održano Crveno-plavo veče fudbalskog kluba Borac na kojem je prisustvovale brojne zvanice, među kojima su bili predsjednik Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza. 

Dodik je poručio da je Borac neodvojiv od Banjaluke, od Krajine i od Republike Srpske.

“Zato je važno da smo večeras ovdje. Mislim da večeras počinjemo jednu novu putanju ovog kluba i da ćemo uspjeti da ga već u narednih godinu dana postavimo u orbitu kao jedan od najboljih klubova u Bosni i Hercegovini. Imamo namjeru da njegovi takmičarski rezultati obezbijede nastup na međunarodnoj sceni. Iz tog razloga sam ovdje i ja i svi mi iz institucija vlasti, da podržimo napore ljudi iz kluba, da pozovemo na okupljanje oko Borca i da Borcu pokušamo pomoći u obezbjeđivanju potrebne logistike. Najvažnije je da se riješi pitanje finasija. Dogovorili smo se sa mandatarom i predsjednicom da Borcu damo 500.000 KM” – kazao je Dodik.

Prisutnima se obratila i Željka Cvijanović.

“Dragi prijatelji Borca koji ste zajedno sa nama okupljeni oko zajedničkog cilja. Zadovoljna sam sam što sam kao bivši predsjednik Vlade zajedno sa svim ostalim predstavnicima vlasti uspjevali da riješimo sve problem. Želimo da svi radimo i u budućnosti na afirmaciji Borca” – kazala je Cvijanovićeva.

Predsjednik Borca Vico Zeljković poručio je da je sadašnja uprava riješila dosta problema.

“Poslije ljeta i svih problema koji su se kretali od stečaja pa do samog gašenja kluba napravili smo jedan dobar put i mogu da kažem da imamo šansu da radimo stvari koje trebaju da se rade u fudbalu i koje trebaju da se rade u budućnosti. Većinu problema iz prošlosti koje su kočile Borac u posljednjih 20 godina. Te probleme smo riješili i omogućili da vratimo Borac tamo gdje svi želimo. Sastav koji je prisutan pokazuje koliku podršku Borac ima u Republici Srpskoj i van nje. Kao što je u uvodu rečeno, Grad Banjaluka će sa novim poslovima stati iza FK Borac. Prvi cilj nam je titula u RS i plasman u Premijer ligi BiH, a nakon toga postavljaćemo nove ciljeve. Vjerujemo da će ovaj cilj biti ostvaren” – kazao je on.

Prisutan je bio i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

“Podrška će se kretati u tri pravca, kroz sufinasiranje sportskih klubova Borac će biti broj 1, od septembra grad je počeo projekat Sport u škole. U vrijeme kada je sport u Banjaluci bio najuspješniji, školski sport je bio na visokom nivou. Da bismo imali razvijen sport, uključujući i fudbal, potrebno je da regrutujemo mlade sportiste već u osnovnoj školi. Mi smo projekat pokrenuli, a sada je na na klubu da djecu usmjere i u fudbalski klub Borac. Treće, sa predsjednikom kluba, Grad ide u gradnju još jednog pomoćnog stadiona, nema sumnje da ćemo uspjeti to da iznesemo, a nadam se da ćemo imati partnere i za završni dio za postavljanje vještačke trave” – rekao je Radojičić.

Izvor: Srpskainfo/ Bojan Božić/ Foto: Siniša Pašalić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

3 komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Komentari na clanak: Crveno-plavo veče, Dodik: Dogovorio sam se s mandatarom i predsjednicom da Borcu damo 500.000 KM

  1. Boki

    Vico Zeljkovic,Dodikove sestre sin.U Banjaluci poznat pod nadimkom Banjalucki Arkan.Svaki komentar suvisan.

    Prikaži/sakrij komentare

    Prijavi komentar

    Spam
    Reklama
    Vrijeđanje

  2. mitar

    Cijih 500 000 km dajete?

    Prikaži/sakrij komentare

    Prijavi komentar

    Spam
    Reklama
    Vrijeđanje

  3. Jelena

    Cuj Borac..cuj Evropa..skupljamo djeci za lijecenje pozivima na telefon , a debilima daju pola miliona..vidi im njuski..zderu,piju,dijele..samo Njemacka..svi odavde

    Prikaži/sakrij komentare

    Prijavi komentar

    Spam
    Reklama
    Vrijeđanje

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/crveno-plavo-vece-dodik-dogovorio-sam-se-s-mandatarom-i-predsjednicom-da-borcu-damo-500-000-km/||claudebot