Čelinac i Borac u humanoj misiji: Utakmica za obnovu manastira Stuplje

Objavljeno: 16. 10. 2019 u 20:33h

Futsal klub Borac, najmlađi u crveno-plavoj porodici, osnovan je tokom ovog mjeseca, a već sutra će se prvi put predstaviti publici i to u utakmici humanitarnog karaktera!

Izabranici trenera Slobodana Blagojevića sutra će u Čelincu odmjeriti snage sa istoimenim domaćinom, učesnikom Prve futsal lige Republike Srpske, a sav prihod od prodaje ulaznica, koje se prodaju po cijeni od tri konvertibilne marke, biće uplaćen za potrebe obnove manastira Stuplje.

Pomenuti manastir posvećen je Svetom arhangelu Mihailu i nalazi se u mjestu Gornji Vijačani, na granici opština Prnjavor, Čelinac i Teslić.

Podignut je 1557. godine, a krajem 17. vijeka, preciznije 1696. godine, uništen je i zapaljen od strane Turaka.

U martu 1994. godine pronađeni su crkveni temelji na njivi koja je dugi niz godina obrađivana.

Kad je utvrđeno da su to ostaci srednjovjekovnog manastira, nedugo potom krenulo se u obnovu istog, koja još uvijek traje, iako je veliki dio posla, prije svega kad je u pitanju spoljašnji izgled, već obavljen, a odvijaju se radovi na unutrašnjem uređenju.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/celinac-i-borac-u-humanoj-misiji-utakmica-za-obnovu-manastira-stuplje/||claudebot