Borbenost fudbalera Borca mora da nadoknadi minuse

Objavljeno: 27. 2. 2019 u 18:27h

Pred fudbalerima Borca večeras od 19 časova je jedan od možda i najvećih ispita u drugom dijelu sezone, jer će u Širokom Brijegu igrati prvi meč četvrtfinala Kupa BiH.

Jasno je da su domaći favoriti u dvomeču, jer se nalaze na trećem mjestu premijerligaške tabele, a i tri puta su bili pobjednici ovog takmičenja, dok su “crveno-plavi” lideri prvoligaškog karavana Srpske, a pehar namijenjen pobjedniku prigrabili su samo jednom, i to 2010. godine. Uz sve to, Banjalučani su sa dosta kadrovskih problema prekjuče otputovali u Međugorje, odakle će se danas nekoliko časova prije utakmice zaputiti u Široki Brijeg.

“Naša pojačanja Nemanja Lekanić i Almedin Ziljkić nemaju pravo nastupa, jer su ove sezone već igrali za druge klubove u Kupu BiH. Druga dvojica novajlija Nemanja Janičić i golman Kenan Topolović nisu na vrijeme dobili papire, tako da će nam biti od pomoći tek u revanšu. Sa nama su otputovali povrijeđeni Đorđe Ćosić i Siniša Dujaković, a da li će biti u sastavu, odlučiću pred sam početak utakmice. Rovit je i Saša Kajkut, ali silom prilika on će zaigrati od prvog minuta, dok je sa nama otišao i golman Nemanja Trkulja, koji nije odradio pripreme zbog upale pluća” – naglasio je šef stručnog štaba Borca Darko Vojvodić.

Iskusni strateg svjestan je težine situacije i snage protivnika, ali je istakao da nema predaje.

“Ne preostaje nam ništa nego da hrabrošću i borbenošću pokušam nadoknaditi minuse koje imamo. Biće teško suprotstaviti se ekipi koja je znatno snažnija od nas, zašto ne reći i kvalitetnija, ali jednostavno ne smijemo o tome da razmišljamo. Protiv Zrinjskog su pokazali vrhunsku klasu, imaju na klupi sjajnog trenera i jednostavno ne znam sa koje nam strane prijeti veća opasnost. Ipak, vjerujem da i ovako oslabljeni možemo do podviga. Najvažnije je da pred revanš ostvarimo aktivan rezultat, a onda će na našem stadionu biti druga priča” – dodao je Vojvodić.

Jedan od najiskusnijih prvotimaca Banjalučana Aleksandar Radulović vjeruje da njegova ekipa poslije dva meča može ostvariti prolaz među četiri najbolje ekipe.

“Svi se slažemo da je Široki favorit, ali to ne mora ništa da znači. Bilo bi sjajno kada bismo na “Pecari” bar jednom zatresli mrežu rivala. Ali to ne znači da ćemo srljati naprijed, nego ćemo mudro čekati svoju šansu. Siguran sam da će se ona ukazati i da ćemo se zadovoljni vratiti na Gradski stadion” – rekao je Radulović.

Izvor: Glassrpske/ Darko Pašagić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/borbenost-fudbalera-borca-mora-da-nadoknadi-minuse/||claudebot