Borac zbog dugova ne igra u subotu!?

Objavljeno: 26. 4. 2018 u 11:10h

“Tačno je, dugovanja do ovog trenutka nisu isplaćena, a još uvijek nije postignut dogovor o reprogramu. Odigravanje utakmice u subotu je pod znakom pitanja”, rekao je Vico Zeljković za MONDO.

Odigravanje utakmice Borac – Mladost Doboj-Kakanj je pod znakom pitanja, pošto Banjalučani, zaključno sa juče nisu platili ili dogovorili reprogram dugovanja prema Fedoru Predragovićui Vuletu Trivunoviću.

Predragoviću se duguje 10.286, a Trivunoviću 5.000 KM i ukoliko do početka meča delegatu ne pokažu dokaze o isplati dugova, “crveno-plavi” neće moći da igraju meč 7. kola Lige za opstanak.

Vico Zeljković, potpredsjednik Borca, je za “Mondo” potvrdio da dogovor nije postignut i da postoje poprilčno velike šanse da Mladost u Banjaluci slavi sa 3:0 bez da se izađe na teren.

“Tačno je, dugovanja do ovog trenutka nisu isplaćena, a još uvijek nije postignut dogovor o reprogramu. Išli smo na na opciju da te obaveze pomjerimo za poslije jer trenutno nemamo priliv sredstava. Tu više nije stvar da li oni imaju u nas povjerenje ili ne, pošto je presuđeno u njihovu korist i njih ne može niko da prevari. Oni će svoje sigurno naplatiti. Mi sada nemamo priliv sredstava, a nemamo dogovor, tako da je odigravanje utakmice u subotu pod znakom pitanja”, rekao je Zeljković na početku razgovora za MONDO.

Meč na “Gradskom stadionu” igra se u subotu od 19 časova, a u Platonovoj ulici nisu optimisti da će do tada postići dogovor ili pronaći sredstva i izmiriti dospjela dugovanja.

“Vidjećemo šta će se dešavati u naredna dva-tri dana. Sada nemamo sredstva, ali radimo na tome da ih pronađemo ako ne postignemo dogovor. Nažalost, ovo nije prvi put da u zadnji čas rješavamo potraživanja iz prošlosti i sada nisam 100 odsto siguran da li ćemo uspjeti. Nemamo štampariju novca. Guramo koliko možemo, uspjeli smo dosta toga isplatiti, čak to i ne ističemo mnogo, kako ne bismo skretali pažnju sa važnijih tema i sve mislimo da će ljudi koji vole Borac to da razumiju. Nama je problem tekuća likvidnost upravo zbog dugova iz prošlosti. Dosta smo ih platili na dan utakmice, neki su dospjeli u medije neki ne, ali borimo se pred skoro svaku utakmicu”.

Vole Borac do posljednje marke

Dug prema Predragoviću je iz perioda kada je Draško Ilić bio u klubu, dok je dug prema Trivunoviću nastao pod trenutnim rukovodstvom kluba.

“Trivunovića je ova uprava dovela u klub, međutim zbog poznatih problema sa njim taj dug je ostao i jednostavno to nismo stigli da uradimo jer smo morali da platimo “stotinu Trivunovića” koji su bili tu prije 4-5 godina i prosto oni dolaze na naplatu. U finanskijskom smislu se ponašamo kako moramo da bi klub preživio i plaćamo tužbe koje dođu na naplatu, jer smo na to primorani. Mislim da će biti teško riješiti ovaj problem razgovorom. Razgovarao sam sa njim i on u suštini smatra da je trebao biti pozvan 2-3 mjeseca nakon što je napustio klub da se dogovorimo. Pokušao sam da mu objasnim da to tada nismo mogli jer smo imali slučajeve kakav je on sad”, rekao je Zeljković i dodao:

“Tu dolazimo do jedne definicije koju sam negdje pročitao, a to je da ‘svi vole Borac do posljednje marke’. Sadašnji trener, Darko Vojvodić, nam je predočio kako to rade u Slobodi iz Tuzle. Kada neko tuži klub on više nikad ne može u njega da dođe. Mislim da je to neka logika, ali danas nema mnogo logike tako da ćemo narednih nekoliko dana vidjeti šta će biti”.

Borac takođe ima rok da do 4. maja plati 24.000 KM Kozari iz Gradiške na osnovu trening kompenzacije za golmana Nemanju Trkulju.

“Dug za Trkulju je nešto drugo. Kada smo ga dovodili u klub odlučili smo se da to bude na profesionalni ugovor kako bi Borac mogao da zaradi od njegove prodaje. Samim tim je nastala ‘kompenzacija’. Mi od njega nismo ništa prihodovali, plaćamo ga i razvijamo. Razgovaraćemo sa komšijama iz Gradiške i predočiti im naš plan da kada ga prodamo odmah njih namirimo. Mislim da će to biti u redu i da ćemo moći da se dogovorimo na takav način. Oni takođe nemaju oko čega da brinu i sigurno će biti isplaćeni”, zaključio je Zeljković.

Izvor: Mondo / Autor: Zoran Pajčin / Foto: MONDO/Bojan Jakovljević

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/borac-zbog-dugova-ne-igra-u-subotu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])