Borac startuje sa “Grbavice”

Objavljeno: 21. 6. 2019 u 17:31h

Fudbaleri Borca će na startu povratničke sezone u Premijer ligi gostovati na “Grbavici”, gdje će ih dočekati stari, dugogodišnji rival, Željezničar. Ujedno, Banjalučani imaju i veoma nepovoljan žrijeb jer će u prva četiri kola čak tri puta biti gosti.

Izabranici novog trenera Branislava Krunića nakon meča u Sarajevu ugostiće Zvijezdu 09, a potom ići na dva teška gostovanja, kod Tuzla sitija i Radnika.

“Utakmice sa Željezničarom uvijek predstavljaju derbi, teške su i neizvjesne bez obzira na trenutne sastave timova ili na čijem terenu se igraju. Znam kako je pobijediti na “Grbavici” jer sam upravo tamo sa Borcem osvojio titulu prvaka BiH” – kroz šalu je Krunić prokomentarisao rivala na startu prvenstva.

Trener premijerligaša iz etno-sela Stanišići Boris Savić, koji je na klupi Zvijezde 09 zamijenio Milenka Bošnjakovića, kaže da je zadovoljan žrijebom.

“Na otvaranju prvenstva ugostićemo Tuzla siti tim, koji sada vodi Bošnjaković, koji se dobro pojačao i, prema najavama, ima cilj da se bori za Evropu. Bez obzira na sve, start prvenstva veoma je važan za nas i naravno da ćemo ići na pobjedu kako bismo sebi olakšali ulazak u prvenstvo, u kojem nam je osnovni cilj što prije obezbijediti opstanak” – rekao je Savić.

Nekih primjedbi na otvaranje novog šampionata nema ni strateg Radnika Mladen Žižović, koji je istakao da u ovakvoj ligi kakva je Premijer liga nema nijedne lake utakmice.

“Sasvim je svejedno da li na otvaranju sezone igramo na svom terenu ili u gostima, što će biti bitno tek od polovine jeseni, kada se ekipe bar malo uigraju. To što smo ranije krenuli jer igramo Evropu nema nekog značaja jer nas je napustilo desetak igrača i ponovo, kao i prethodnih nekoliko godina, pravimo novu ekipu. Sve u svemu, mislim da je žrijeb, bar kada je Radnik u pitanju, bio po mjeri, ni težak ni lak” – izjavio je Žižović.

Parovi

U prvom kolu 20. jula sastaće se: Sloboda – Radnik, Široki Brijeg – Čelik, Sarajevo – Zrinjski, Velež – Mladost, Željezničar – Borac, Zvijezda 09 – Tuzla siti.

Marković i Bosančić

Borac bi u novu sezonu trebalo da uđe pojačan sa dva mlada fudbalera. Čelnici premijerligaša sa Gradskog stadiona priveli su kraju pregovore s upravom Željezničar Sport tima te bi crveno-plavi dres trebalo da obuku prvi strijelac Prve lige Republike Srpske Bojan Marković i Dejan Bosančić. Osim njih dvojice, treninzima Borca se već priključio iskusni golman Mladen Lučić, a pouzdani vezni igrač Aleksandar Radulović produžiće ugovor. Ujedno, igrač sredine terena Miloš Žeravica dobio je slobodne ruke da potraži novu sredinu.

Izvor: Glassrpske/ Siniša Kotaraš

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/borac-startuje-sa-grbavice/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])