Borac prošao i kroz Gradišku

Objavljeno: 22. 10. 2018 u 16:58h

Fudbaleri Borca nastavili su pobjedonosnu seriju i u derbiju 11. kola Prve lige Republike Srpske savladali Kozaru sa 2:1.

Početak susreta nije nagovještavao ovakav kraj, jer su Gradiščani već u 12. minutu stigli do prednosti. Poslije dubinske lopte Dejan Glišić je lako pretrčao Sinišu Dujakovića i pored Nemanje Trkulje zatresao mrežu Banjalučana. Borac je srećno izjednačio u finišu prvog dijela. Aleksandar Kondić je vratio loptu golmanu Mladenu Iliću, a ovaj je pogodio Sašu Kajkuta, koji se odlično snašao i pogodio za 1:1. Pobjednik je odlučen u 51. minutu, kada je slobodan udarac sa desne strane izveo Miloš Žeravica, a najviši u skoku bio je Delimir Bajić i glavom pogodio za 2:1. Kozara je susret završila sa deset igrača, jer je u 79. minutu zbog drugog žutog kartona van terena morao Kondić. Možda i najlošija figura na terenu bio je arbitar Velimir Drinić, koji je u prvom dijelu susreta domaćim igračima dodijelio čak pet žutih kartona, većinu bespotrebno.

“Znali smo da je Borac i prije susreta favorit i svojim igračima sam rekao da uživaju u utakmici. Većim dijelom susreta bili smo ravnopravan rival, u prvom dijelu čak i bolji, tako da fudbalerima nemam šta da zamjerim. Brojni kartoni u ovom meču, ali i crveni koji je zaradio Kondić sigurno će nam predstavljati veliku glavobolju pred naredno kolo u kome dočekujemo Tekstilac. Međutim, šta je, tu je nastavljamo bitku za plasman u Ligu za prvaka”, rekao je trener Kozare Vule Trivunović.

U redovima Banjalučana vladalo je zadovoljstvo poslije susreta, prije svega osvojenim bodovima.

“Možda nismo odigrali onako kako sam tražio od igrača, ali je najvažnije da smo uspjeli zabilježiti pobjedu, kojom smo zadržali prednost na tabeli. Kozara nas je iznenadila na početku susreta odličnom igrom i pred kraj prvog dijela uz dosta sreće smo stigli do izjednačenja. U nastavku je bila drugačija priča, bili smo bolji i pobjeda je čista kao suza. Iskren da budem ovog meča sam se prilično pribojavao, jer smo u Gradišku otputovali bez nekoliko igrača, koji su u posljednje vrijeme bili standardni prvotimci”, rekao je trener Borca Darko Vojvodić.

Prva liga

  1. Borac     11      9        2        0        18:3   29
  2. Sloga     11      8        1        2        20:8   25
  3. Željezničar ST       11      4        3        4        16:14 15
  4. Slavija  11      4        3        4        15:17 15
  5. Tekstilac        11      3        5        3        9:8     14
  6. Alfa Modriča         3        5        3        11:13 14
  7. Sutjeska 11      4        1        6        13:15 13
  8. Rudar Prijedor       11      3        4        4        8:10   13
  9. Podrinje         11      3        4        4        7:9     13
  10. Kozara 11      4        1        6        13:17 13
  11. Sloboda        11      3        3        5        9:14   12
  12. Drina   11      0        4        7        6:17   4

Izvor: Glas Srpske / Autor: D. Pašagić, Z. Vajkić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

1 komentar

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Komentari na clanak: Borac prošao i kroz Gradišku

  1. anonimus

    Koliko je tuzno viditi boku u drugom dresu i to protiv borca 🙁

    Prikaži/sakrij komentare

    Prijavi komentar

    Spam
    Reklama
    Vrijeđanje

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/borac-prosao-i-kroz-gradisku/||claudebot