Borac: Od prvog minuta napadamo “rođene”

Objavljeno: 27. 9. 2019 u 18:05h

Poslije (ne)zasluženog poraza na “Koševu” od osvajača “duple krune” Sarajeva (1:0), već u nedjelju fudbaleri Borca nastavljaju sa ubitačnim ritmom srijeda – nedjelja, kada na Gradskom stadionu u Banjaluci gostuje mostarski Velež.

“Rođeni” dolaze u Banjaluku osokoljeni dvjema pobjedama, nad Zvijezdom 09 u Ugljeviku (1:2) i protiv dotadašnjeg lidera prvenstva Tuzle siti poslije preokreta (2:1), ali im na ruku ne ide tradicija gostovanja crveno-plavima s obzirom da Velež nije nikad slavio u Banjaluci, otkako se igra zajednička liga.

“Pred nama je duel starih rivala, Velež u posljednje vrijeme igra dobro, ostvario je dvije pobjede i podigli se na tabeli poslije lošijeg starta u prvenstvu. Može da nas raduje što Borac uvijek na Gradskom stadionu igra dobro protiv Veleža, barem dok sam ja bio igrač. Dobro je i što nemamo povrijeđenih ni suspendovanih fudbalera, svi su na raspolaganju za meč. Imamo još trening za uigravanje, pa ćemo vidjeti ko je najbolji za Velež, ali ako budemo imali pristup kao na utakmici sa Sarajevom, mislim da je ovo dobra šansa da upišemo tri boda, koja su nam prijeko potrebna”, izjavio je trener Borca Branislav Krunić.

Prema njegovim riječima, još nije odlučio kojih startnih 11 će suprotstaviti “rođenima”, ali je priznao da će ekipa doživjeti “male” promjene.

“Evidentno je da imamo problema sa realizacijom i jasno je da će utakmica biti drugačija u odnosu na onu na ‘Koševu’. Moramo da napadnemo i od prvog minuta pokažemo da želimo pobjedu. Da se nametnemo, a sigurno će biti nekih promjena u timu, ali ne velikih”.

Krunić je pohvalno govorio o mostarskom klubu, posebno kad igraju u Vrapčićima.

“Neugodan je domaćin, ko je igrao protiv njih u Mostaru i Vrapčićima zna koliko je dole teško igrati. Uvijek imaju veliku podršku navijača i publike, dole narod voli Velež i to se osjeti i pobjeda iz Ugljevika im je dala krila za domaći meč sa Tuzlom sitijem. To je za njih dobra stvar, napustili su dno tabele, ali mislim da nisu ekipa koja u Banjaluci može da se nametne. Vjerovatno će igrati na kontranapade, imaju dva najopasnija napadača Nusmira Fajića i Brandaa, pa ćemo morati veliku pažnju da obratimo na njih. Imaće sigurno dosta prostora, tu moramo da povedemo računa kako ne bismo morali opet da preokrećemo rezultat”.

Fudbaler crveno-plavih Zoran Milutinović takođe se složio da Borac mora da napadne Mostarce ako želi da stigne do bodova.

“Mi jednostavno moramo da pobijedimo, nalazimo se u rezultatskoj krizi i ovo je idealan trenutak da izađemo iz nje. Neće biti lako, Velež je dobra ekipa, promijenili su trenera (Feđa Dudić umjesto Ibre Rahimića) i upisali dvije pobjede, podigli su igri na viši nivo. Moramo da odigramo napadački od prvog minuta, ali i da budemo skoncentrisani cijeli susret. Nadam se da ćemo odigrati dobru utakmici i ostvariti cilj, a to je pobjeda”, rekao je Milutinović i izrazio nadu da će već u nedjelju strijelci prekinuti post.

“Svaku utakmicu stvorimo četiri-pet šansi, to pokazuje kvalitet, a realizacija će sigurno doći. To je malo stvar i sreće, koja će nadam se da se okrene na našu stranu već u nedjelju”.

Izvor: Mondo/ Nebojša Šatara

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/borac-od-prvog-minuta-napadamo-rodjene/||claudebot