Borac neće dobiti upravu

Objavljeno: 23. 1. 2014 u 09:08h

Predsjednik Radne grupe Fudbalskog kluba Borac Draško Ilić izjavio je da banjalučki tim danas najvjerovatnije neće dobiti novu upravu i da će Radna grupa ostati na čelu kluba.

borac

Sjednica Skupštine Borca koja će biti održana danas od 12 časova trebalo bi da bude izvještajno-izbornog karaktera, mada je to teško očekivati u ovom trenutku.

“Radna grupa mora da bude na čelu Borca još barem mjesec kako bi što kvalitetnije razradili planove za izlazak iz krize. Veoma male su šanse da klub danas izabere novi upravni odbor. Naime, Radna grupa nije uspjela da za kratak period ispuni sve zadatke, ali ćemo danas podnijeti izvještaj Skupštini kluba. Naš prijedlog će biti da Radna grupa i dalje ostane na čelu kako bi stvorila što bolje uslove za biranje novog rukovodstva”, izjavio je Ilić.

On je naglasio da su u prethodnom periodu obavljeni razgovori sa povjeriocioma, što je bio i jedan od zadataka Radne grupe.

“Sa pojedinim povjeriocima smo obavili korektne razgovore sa ciljem da povuku tužbe, pošto bi se na taj način odblokirao klupski račun. Naša želja je da normalno poslujemo i da napravimo reprograme sa svima kojima klub duguje. Za sada imamo dosta pozitivnih reakcija”, nastavio je Ilić.

Prvi čovjek Radne grupe je najavio da će na današnjoj sjednici Skupštine biti iznesen prijedlog izmjene Statuta kluba.

“On mora da bude usaglašen sa statutima Evropske fudbalske federacije (UEFA) i Fudbalskog saveza BiH. Onda ćemo u skladu sa njim birati novo rukovodstvo kluba”, dodao je Ilić.

Delegacija Banjalučana boravila je u Novom Sadu gdje su sa čelnicima Vojvodine razgovarali o saradnji dva kluba.

“Pojedini mediji u Srbiji su poslije sastanka objavili da će ubuduće “crveno-plavi” biti filijala Novosađana. Od toga nema ništa, jer je Borac iza Partizana, Crvene zvezde i Vojvodine četvrti po popularnosti srpski klub i nikome ne može da bude filijala. Želimo saradnju na obostrano zadovoljstvo, a cilj nam je da pokušamo kopirati sistem rada sa mlađim kategorijama koji ima Vojvodina i da škola fudbala u Borcu bude jedna od najboljih u Republici Srpskoj”, dodao je Ilić.

Sa tim se slaže i član Radne grupe Borca i potpredsjednik Fudbalskog saveza BiH Darko Ljubojević.

“To je pretenciozno. Uz dužno poštovanje prema svim klubovima, Borac ne može i ne smije biti filijala nikome. Imali smo sastanak sa velikim sportskim prijateljima i to je sve. Što se mene tiče uvijek ću biti uz klub. Spreman sam da se stavim na raspolaganje novom rukovodstvu, ali o tome će odlučiti novi predsjednik”, naglasio je Ljubojević.

Đorđić

Bivši golman Borca Dragan Đorđić tužio je klub Gradskom fudbalskom savezu.

“Dug je oko 3.000 maraka i radimo na tome da riješimo problem. Do petka očekujemo i povratak Ognjena Đelmića koji radi na transferu u Kazahstan. Vidjećemo šta će biti od toga”, rekao je Štrbac.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/borac-nece-dobiti-upravu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])