Borac misli na budućnost

Objavljeno: 5. 7. 2019 u 13:57h

U fudbalskom klubu Borac misle na budućnost. Na pripremama ekipe na Zlatiboru je trenutno sedam igrača iz mlađih kategorija. Svima je želja zajednička – da jednog dana budu dio seniorskog tima “crveno-plavih”.

Foto B.Jakovljević / Mondo.ba

Sve su to igrači rođeni u Banjaluci , koji znaju šta je Borac i žele da zaigraju pred svojim sugrađanima. Milan Šikanjić, Vladimir Arsić, Nikola Turanjanin, Filip Račić, David Čavić, Bojan Batar i Luka Damjanović dobro podnose pripreme.

Da nije bilo povreda broj mladih igrača bi bio i veći, jer se Andrej Bosnić vratio za Banjaluku a još tri fudbalera su ostala u gradu na Vrbasu. U Borcu su se opredijelili  za stvaranje igrača iz sopstvenog “pogona” i nadaju se da će u budućnosti imati dosta prvotimaca iz svojih redova.

Najiskusniji među njima je Milan Šikanjić. Prošle sezone je već igrao za seniorski tim.

“Sigurno da su dobre pripreme, jedne od jačih koje sam prošao. Malo nas je stigao umor, jer se radilo jako. Sad pomalo spuštamo intenzitet jer se bliži prvenstvo i želimo da svježi dočekamo start. Drago nam je što je tu dosta igrača iz omladinske škole. Puno je lakše jer se poznajemo i svi smo iz Banjaluke. Znamo šta je Borac i cijenimo svoj klub za koji se borimo. Sigurno da smo jedan drugom podrška. Takođe imamo veliku podršku i od starijih igrača”, rekao je Šikanjić.

Borac je povratnik u Premijer ligu i uprava ekipu nije opteretila tim ambicijama.

“Samo ime Borca i dres koji nosimo nas obavezuje da se borimo za vrh i da se traži rezultat. Naravno želimo da igramo kvalitetno i da afirmišemo igrače te postižemo što bolje rezultate”, dodao je Šikanjić.

Foto B. Jakovljevic / Mondo.ba

Defanzivac Vladimir Arsić je već četvrti put sa seniorskom ekipom.

“Pripreme sa seniorima mi puno znače i bitne su za moj dalji napredak. Odlično smo podnijeli sve napore i spremni smo za sezonu. Saigrači su nas sjajno prihvatili, meni su ovo četvrte pripreme i već sam navikao na sve zahtjeve. Nadam se da ću uskoro svojim radom izboriti i mjesto u seniorskom timu. Do tada ću biti u juniorima koji će se boriti za vrh. Imamo odličnu generaciju i želimo da se borimo za titulu. Nadam se dobrim partijama i rezultatima koji bi nam otvorili vrata prvog tima”, istakao je Arsić.

Veznom igraču Nikoli Turanjaninu ovo su treće pripreme nakon Tjentišta i Antalije.

“Ove mi nekako najviše leže, trener se promijenio i dobijamo sve veću minutažu. Drago mi je da se Borac okrenuo omladinskoj školi i što daje šansu svojoj djeci. Ne samo zbog mene već i saigrača u mlađim kategorijama koji će sad imati dodatni motiv”, kaže Turanjanin.

Iako je razlika između omladinskog i seniorskog fudbala velika, mladi vezista ističe da se privikao.

“Seniorski fudbal je agresivniji, brži, više se trči. Međutim, treće su mi pripreme i sve više se privikavam, tako da nema problema. Puno mi znači rad sa starijima, osjećam da napredujem. Želja svih nas, pa i mene je da se kroz treninge pokušam nametnuti treneru prvog tima. Na meni je da radim i zaista bih bio presrećan ako nekad dobijem šansu da budem u  timu za Premijer ligu”, istakao je Nikola.

Foto Darko Dragičević

Za lijevog beka Filipa Račića su ovo prve pripreme.

“Ovo je za mene sjajno iskustvo. Presrećan sam što sam uopšte sa prvim timom i što imam šansu da radim. Stariji su nas super prihvatili, daju nam podršku i žele da napredujem. Činjenica da ovdje ima dobar igrača iz mlađih kategorija i za nas je motiv da još više radimo i za sve je bitno da omladinska škola napreduje”, istakao je Račić.

Čavić: Gol za pamćenje

Pripreme na Zlatiboru svakako će pamtiti krilo David Čavić. Član kadetske ekipe je u duelu protiv Spartaka postigao prvi gol u seniorskoj konkurenciji i za kratko vrijeme postao ljubimac saigrača i stručnog štaba.

“Zahvalio bih se treneru Branislavu Kruniću i stručnom štabu što su me poveli na pripreme. Ekipa me super prihvatila. Svi igrači su uz mene i pružaju mi podršku, što mi mnogo znači. Sam dolazak u prvu ekipu je veliki uspjeh i motiv da se dokazujem u budućnosti i presrećan sam zbog toga”, rekao je Čavić.

Foto B. Jakovljević/ Mondo.ba

Mirnoća sa kojom je postigao gol oduševila je stručni štab.

“Gol ću sigurno da pamtim. Kad sam ga postigao, prošao mi je kroz glavu sav period treniranja i ispunila se želja da postignem gol za Borac u seniorskoj konkurenciji . Žao mi je što nismo pobjedili, tad bi sigurno bilo još ljepše. I sad drhtim kad pričam o tome. Ove pripreme i utakmice mi mnogo znače. Vjerujem da sam dosta napredovao, što se tiče razmišljanja i samopouzdanja i fizičkih sposobnosti. Trener i stariji igrači mi pomažu, govore šta treba da radim  i puno sam uz njih naučio. U seniorima se igra brži fudbal, mora se u sekundi razmišljati i donijeti odluka”, rekao je Čavić.

Izvor: srpskainfo.com / Autor: Darko Dragičević

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/borac-misli-na-buducnost/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])