Banjalučanke boljim izvođenjem penala do pobjede u Kupu Srpske

Objavljeno: 2. 6. 2018 u 14:25h

Ženski Fudbalski klub /ŽFK/ Banjaluka osvojio je sinoć u Prnjavoru Kup Republike Srpske pobjedom nad ekipom “Radnik” iz Bijeljine, nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, 7:6.

U regularnom dijelu utakmice bilo je 1:1. U 12. minutu povela je ekipa iz Bijeljine golom Valentine Šakotić, dok je na 1:1 u 56. minutu izjednačila Sumea Bektaš.

Kapiten banjalučanki Nataša Mitrović kaže da je na terenu bila ravnopravna borba.

“Protivnik je bio odličan. Mi smo na početku bile u grču, ali smo se kasnije vratile u igru i pobijedile. Pripremale smo se dosta za ovu utakmicu i na kraju trud se isplatio” , rekla je Mitrovićeva.

Kapiten bijeljinskog “Radnika” Anja Stević podsjetila je da je njena ekipa trenutno druga u Premijer ženskoj ligi BiH.

“To je veliki uspjeh za našu ekipu, koji smo željele krunisati pobjedom u Kupu, ali nije nam išlo” , kaže Stevićeva.

Ona je pohvalila organizaciju utakmice i publiku koja je bodrila obje ekipe.

“Odavno nismo imali ovakvu atmosferu i spektakl” , rekla je Stevićeva.

Finalu Kupa Republike Srpske u ženskom fudbalu na stadionu “Siniša Peulić” prisustvovao je i predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske /FSRS/ Mile Kovačević.

On je izrazio zadovoljstvo viđenim rekavši da su dvije najznačajnije ženske ekipe pokazale da drže do digniteta i autentičnosti FS RS i Republike Srpske.

“Za nas je Kup svetinja, a to su dokazale i igračice koje su danas pokazale svoje umijeće i ljepotu fudbalske igre”, rekao je Kovačević.

Kovačević je istakao da je Prnjavor, kao domaćin, pokazao da izrasta u prepoznatljivu sredinu koja je sposobna da organizuje i mnogo veće sportske manifestacije.

Predsjednik Fudbalskog kluba “Ljubić” iz Prnjavora Zoran Deket kaže da je ovaj klub s ponosom prihvatio organizaciju utakmice Kupa.

“To je velika privilegija za našu opštinu, ali i za našu Školu fudbala”, rekao je Deket.

Za igračicu utakmice proglašena je Sumea Bektaš iz ŽFK Banjaluka.

Na utakmici su dosuđena i dva crvena kartona, po jedan za obje ekipe.

Na poluvremenu utakmice predstavljena je Škola fudbala FK “Ljubić”, koja ima oko 170 djece.

Kadetskoj selekciji koji su prvaci Omladinske kvalitetne lige grupa 1 uručene su medalje, pehar i nove trenerke kluba.

Predsjednik FS RS uručio je 10 lopti ženskoj ekipi, koju ovaj klub ima prvi put u svojoj istoriji. Nove majice kluba dobili su svi polaznici “Ljubićeve” Škole fudbala.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/banjalucanke-boljim-izvodjenjem-penala-do-pobjede-u-kupu-srpske/||claudebot