Banjalučanin kralj golgetera u Premijer ligi BiH

Objavljeno: 29. 10. 2018 u 10:40h

Napadač Zrinjskog iz Mostara Nemanja Bilbija preuzeo je lidersku poziciju na listi najboljih strijelaca Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Banjalučanin je proteklog vikenda “Pod Bijelim brijegom” praktično sam deklasirao Čelik (3:0) zabilježivši het-trik čime je na listi golgetera preskočio Sulejmana Krpića iz Željezničara, ali što je još važnije, omogućio “plemićima” da nastave trku za četvrtu uzastopnu titulu.

Bilbija poslije 10 odigranih kola ima 12 golova, dva više od napadača Želje, koji je sinoć neočekivano poražen na “Grbavici” od novajlije u šampionatu Zvijezde 09 iz etno-sela Stanišići.

Treći strijelac Premijer lige BiH je sa osam pogodaka i dalje Elvir Koljić, koji je poodavno napustio Krupu i prešao u rumunsku Univerziteta Krajovu, gdje je nastavio da rešeta mreže.

Potom slijedi trojac iz Sarajeva (Benjamin Tatar – 7, Merusin Agmetović – 6, Amar Rahmanović – 5), koje je uprkos porazu od GOŠK-a u Gabeli (1:0) zadržalo lidersku poziciju na tabeli.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/fudbal/banjalucanin-kralj-golgetera-u-premijer-ligi-bih/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])