Dan za istoriju: Crvena zvezda se sa igračem manje prije tačno 27 godina popela na krov svijeta (Video)

Objavljeno: 8. 12. 2018 u 10:54h

Crveno-bijeli su osvajanjem Kupa šampiona šest mjeseci ranije stekli privilegiju da se za planetarnu krunu bore protiv čileanskog predstavnika, osvajača Kopa libertadores, pred 60.000 gledalaca na Nacionalnom stadionu u Tokiju. 

Zvezda se odmah po dolasku na tron Starog kontinenta suočila sa odlaskom Prosinečkog, Stojanovića, Marovića, Šabanadžovića i Binića, a njihovo odsustvo nadomjestio je, i na pravi način iskoristio mladi Vladimir Jugović.

U to vrijeme dvadesetdvogodišnji vezista, iako najmlađi u redovima Beograđana, sa dva pogotka izrastao je u junaka utakmice.

Jugović je golovima u 19. i 58. minutu najavio veliko slavlje tima koji je sa klupe predvodio Vladica Popović, a sve dileme razriješio je u 72. minutu Darko Pančev ujedno postavivši i konačan rezultat.

Briljantna igra crveno-bijelih još više dobija na značaju kad se uzme u obzir da je Zvezda od završnice prvog poluvremena igrala sa igračem manje zbog isključenja Savićevića. Inače na klupi beogradskog tima je sjedio Vladica Popović koji je sezonu završio na klupi banjalučkog Borca sa kojim je ostvario najbolji rezultat u saveznoj ligi Jugoslavije.

Crvena zvezda je pobjedom u Tokiju zaokružila najsvjetliji period u klupskoj istoriji i uparila kontinentalnu i svetsku krunu napravivši tako i najveći uspjeh koji je neki istočnoevropski klub ikad ostvario, ostavivši tadašnjim generacijama sjećanje za ponos, a onim koje slijede primjer da ne postoji nemoguće i motiv da svim srcem, do posljednje kapi krvi i znoja brane boje i grb kluba iz Ljutice Bogdana, piše Blic.

Izvor: Blic

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/sport/dan-za-istoriju-crvena-zvezda-se-sa-igracem-manje-prije-tacno-27-godina-popela-na-krov-svijeta-video/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])