Velika astro-prognoza: Šta nam donosi mlad mjesec u Blizancima?

Objavljeno: 11. 6. 2019 u 14:19h

Igraj, pleši, ispolji svoju božansku energiju na jednostavan svoj način!

Energija ovog vremena želi da nas podsjeti da je radost najprirodnije stanje koje često zaboravljamo odrastajući, obrazujući se i stičući razna znanja. Kreativnost i igra nas podižu na najvišu vibraciju našeg postojanja. Znak Blizanaca je vazdušni, promjenljivi muški znak koji ima potrebu da ono što je u nama usmjeri u inspirativnu akciju. Fokusiranje energije u određenom smjeru i na određen način uvijek uslovljava i onu povratnu spregu koju dobijamo kao rezultat naših aktivnosti. Mjesec (duša) ima težnju da se kroz ovaj znak ispoljava putem lagane komunikacije iskazujući svoje emocije na pomalo neposredan i direktan način.

Ovan

Ovan ima fokus na dom i porodicu, a lunacija im se dešava u polju misli, odluka, braće i sestara. Izvjesno je da će emotivni život malo sačekati. U znaku Ovna se nalazi Kiron, što nerijetko može ukazivati na nemogućnost iskazivanja osjećanja. Ovnovima sada može biti teže da se riječimaizraze na pravi način i da se predstave u pravom svjetlu. Ovakvu vrstu ograničenja bi trebalo da prevaziđete skupljanjem hrabrosti i prevazilaženjem eventualnih strahova, baveći se prije svega sobom i samoisceljenjem. Osjećanja se teže kontrolišu, a to ponekad može otežati ostvarenje planova. U ovom periodu Ovnovi lako bivaju povrijeđeni, ranjivi, preosjetljivi su, uzrujavaju ih sitnice. Naravno, Ovan se ne zaustavlja dok ne udari u zid a to će biti oko 14. juna. Mars u Raku ima nešto što drugi nemaju, a to je snažna intuicija, onaj unutrašnji glas koji će vam „pokazati“ da li je nešto dobro za vas ili nije. Osjetićete to u stomaku. Kad ste u blizini osobe pored koje osjećate težinu u stomaku i unutrašnji grč, to je znak da treba da se udaljite i ne insistirate. Svoju energiju fokusirajte na neke aktivnosti koje se tiču stanovanja, doma, porodičnih odnosa. Popravljajte nešto u kući, preuređujte, usmjerite pažnju na porodične obaveze.

Bik

Bikovi su prozvani u ovoj lunaciji zbog prisustva Venere u njihovom domu, ali tu je i Uran. Venera je u potpunosti na svom “terenu” jer kao vladarka Bika naglašava senzualnost, nježnost, ljupkost, čulnost, romantične tendencije kao i sklonost ka kreativnom ili umjetničkom izražavanju emocija, misli i stavova. Venera, podržana od Saturna, Plutona i Neptuna, budi snažniju potrebu za sigurnošću, nježnošću i za većim uživanjem u čulnim zadovoljstvima ljubavi. “Platonska” ljubav za Bikove je gubljenje vremena jer su im težnje usmjerene ka ostvarenju potpune povezanosti sa voljenom osobom. Kako je tu i Uran, ova Venera traži punu slobodu u izražavanju svoje čulnosti i senzualnosti. Bikovima je najveće zadovoljstvo u ljubavi spoznaja da ih neko voli zbog njihove “unutrašnje” ljepote a ne zbog spoljašnje dopadljivosti. Čarolija ima tendenciju da prestane 9. juna i vidjećemo šta je ostalo od silnog zanosa već 24. juna. Bilo je lijepo dok je trajalo!

Blizanci

Blizanci posjeduju nestašnu i radoznalu prirodu i vrlo pronicljiv i domišljat um. Kod njih je naglašena potreba za informacijama. Njihova lepršava priroda voli promjene što u partnerskom odnosu i nije najpoželjnija osobina. Planeta ljubavi Venera, je u blizanačkom polju tajni i postoji potencijal za neke tajne veze, afere koje vam se neće baš isplatiti! U ovom periodu Blizanci su svoj na svome sve do 4. juna kada Merkur prelazi u znak Raka. Ovaj prelaz će usmjeritiblizanački fokus na primarnu porodicu. Blizanci koji su u formalnom partnerskom odnosu (braku) mogu imati neprijatnosti ili sami biti svadjalački raspoloženi jer je i Mars u znaku Raka. Potom pristiže podrška 9. juna kada Venera ulazi u znak Blizanaca. Donijeće samopouzdanje bez pokrića, čemu ćete svjedočiti 24. juna kada Venera iz Blizanaca napravi kvadrat sa Neptunom. Ovo vrijeme će podsticati Blizance na uspostavljanje novog sistema vrijednosti. Emotivno „prelivanje“ će biti za vrijeme punog mjeseca 17. juna kada će Blizanci biti ubijeđeni da su u pravu! Naravno, ne preporučujem podizanje revolucije, ponajmanje verbalne. Ovo su samo energije koje vas podsjećaju da je vaša radost isključivo vaša odgovornost.

Rak

Rakovima se ova lunacija dešava u polju podsvijesti a mentalni ringišpil se zavrtio sa idejom skupljanja što više informacija koje se mogu implementirati u buduće događaje (odluke). Moćna podrška Rakovima je Neptun (vjera), koji vas podsjeća na vaše želje i maštanja. On vam pomaže da premostite ovo vrijeme izazova dok je „ekipa“ Saturn, Pluton i južni Mjesečev čvor u vašem polju partnerstva. Izazova je bilo a i biće. Vodite računa da vam fitilj ne bude kratak jer boravak Marsa u znaku Raka od 17. juna do 2. jula može donijeti osjećaj nabujale energije, koji nije zamišljen da se usmjeri u „ispravljenje krivih Drina“. Sunce ulazi u znak Raka 21. juna pa će se vaša svijest proširiti i naći smisao svakom aspektu. Aspekti, tranziti, jesu na nebu, ali njihov odraz je u vašoj realnosti. Ovo je vrijeme da svoje karmičke pakete vezane za partnerski odnos do jeseni otpustite. Sve ono što osjećate da vam ne služi, vrijeme je i da prepustite zaboravu.

Lav

Lavovi sa ovom lunacijom kao da su dobili neku silnu želju za druženjem, prijateljstvima, putovanjima. Sve vrijeme Lavovi su u aspektu koji se zove JOD sa Saturnom, Plutonom i Neptunom. Jod konfiguracija pokazuje dva neusaglašena pretka za čiju komunikaciju su sada Lavovi kanal. Nije lagano ući u taj svijet ispod, u to polje gdje žive preci koji nisu međusobno slični, ni srodni. Spojiti te dvije suprotnosti u sebi daje veliku vrijednost, izuzetan kvalitet i nešto što je iznad očekivanog. Iz silne želje za srećom, Lavovima se život pretvorio u potragu za srećom. Sreću traže u ljudima, događajima, stvarima, situacijama…. tačnije u svemu izvan njih samih. Planeta koja vlada poljem ljubavi kod Lavova, a to je Jupiter, kreće se retrogradno sve do 12. avgusta i sada nije vrijeme za nove ljubavi. Vrijeme je za pročišćenje i povezivanje sa samim sobom. Najgore što može Lavovima da se desi jeste da počnu da „smanjuju“ sebe ne bi li dobili ljubav. Kuliminacija i preokreće se desiti baš kada bude pun mjesec u polju ljubavi 17. juna. Moj savjet je da se bez osjećaja krivice ili potrebe za pravdanjem prepustite dešavanjima.

Djevice

Djevice su u ovoj lunaciji izašle iz svog modela, briga i odgovornosti. Mada ni ovo nije njihovo prirodno stanje ostavljajući utisak zamora. Od 4. juna kada Merkur pređe u znak Raka, doći će vrijeme da neki ljudi, događaji ili „prijatelji“ jednostavno odu iz vašeg života. Usljed zamorne potrage za srećom i prijateljstvima, Djevice osjećaju frustraciju i patnju, te postaju sve napetije. Često s vremenom Djevicama život postaje besmislen, jer štagod učinili, nikako da dostignu krajnji cilj, koji se zove sreća. Počinju se pitati šta je sreća, je li uopšte moguće trajno je postići. To je taj trenutak u kome se donosi krucijalna odluka, da je sreća u vama. Podršku imate sa svih strana. Povjerujte, i čuda se dešavaju, u vama je radost i sreća!

Vage

Vagama ova lunacija u Blizancima stvara potrebu identifikacije sa prijateljima. Venera, vladarka znaka Vage, nalazi se u Biku, takođe u svom zemljanom sjedištu, što Vagama pojačava osjećaj„da su u pravu“ i da nemaju onu svoju lakoću postojanja. Već 9. juna Venera ulazi u znak Blizanaca i naglašava potrebu za konstantnim rastom i širenjem ljubavi putem komunikacije, razumijevanja i prilagođavanja. Kada nastupi “tišina” u ljubavnoj vezi, Vage obuzima nemir i čežnja. Tada im malo znače nježni dodiri i uživanje u čulnim zadovoljstvima. Ljubav je mnogo više od toga. Njima je u ljubavi potreban neko sa kim će razgovarati o svemu a naročito o uzajamnim osjećanjima, o zajedničkim željama i planovima. Kratkotrajni nesporazumi su mogući oko 24. juna, kada Vage mogu posumnjati u odanost partnera. Sve je to samo Neptunova igra sjenki i ništa više.

Škorpije

Škorpionska energija u ovoj lunaciji je pokrenuta emocijama, što bi moglo biti pomalo i neudobno. Kako se vladar Škorpiona Mars, nalazi u znaku Raka od 17. maja pa do 2. jula sa Sjevernim Mjesečevim čvorom u opziciji sa Saturnom i Plutonom (osovina Rak/Jarac) za Škorpione predstavlja genetsku transformaciju. Ova transformacija prije svega bi trebalo da se odnosi na emocije i ljubav kroz pretke i potomke. Partnerski odnosi mlađih Škorpiona, naročito ženske populacije znaka, mogu trpjeti izazove u pravcu promjena! U polju partnera je Uran koji će u narednih sedam godina sve što je „nestvarno“ srušiti. Ovaj period traži od Škorpiona da se prijesvega usklade sami sa sobom. Oko 20. juna možete upasti u onaj tvrdoglavi škorpionski obrazac: „E, sada neću ni kako ja hoću“.

Strijelac

Strijelcima lunacija pada u polje partnerskih odnosa i donosi promišljanje: šta sada, kako dalje? Jupiter, vladar Strelčeva ide unazad sve do 12. augusta. Strijelci se povlače u sebe u želji za sopstvenim mirom a partneri postavljaju milion pitanja sami pronalazeći odgovore. Ovakva situacija može donijeti nesporazum, naročito kada bude pun mjesec u znaku Strijelca 17. juna. Strijelčeva širina i razumijevanje svega, empatija za sve, može da izostane samo iz jednog razloga a to je potreba za mirom, tišinom i malo osamljivanja da bi pročistili misli, i utišali ego. Tada duša dobija priliku da vodi Strijelce njihovom putanjom ljubavi. Ljubavni život Strijelaca u ovoj lunaciji jednostavno je u padu…možda nismo navikli na to ali to je ciklus koji se ponavlja svake 2,5 godine i eto sada je baš to vrijeme! Stižu bolji dani za ljubav od 2. jula.

Jarac

Jarčevi su u ovoj lunaciji u priličnim izazovima, jer je u polju ljubavi Venera koja traži siguran i dugotrajan odnos. Vrijeme odluke ističe 9. juna pa šta ste odlučili, odlučili ste. Partnerski odnos, naročito formalni bračni odnos Jarčeva je pod velikim izazovom. Stvara se napetost, a kada uđe Merkur u znak Raka od 4. juna mogući su i konflikti. Partneri će biti preemotivni, razdražljivi i beskompromisni. Jarčevi nisu skloni predomišljanju, prilično su čvrstih stavova. Sjećanja ih mogu odvući na davna iskustva donoseći odluku za veliku i neočekivanu promjenu u partnerskim odnosima, jer oni nisu za burne prepirke, niti konflikte, a ovo je baš burno vrijeme za njihov partnerski život.

Vodolije

Vodolijama ova lunacija pada baš u polje ljubavi. Ovo vrijeme može donijeti mlađe partnere i nove veze na nekim kraćim putovanjima, seminarima ili edukacijama. Vodolijama paralelne veze nisu strane, pa će od 9. juna biti izazova. Oprez za Vodolije koje su zauzete ili braku – ovo je vrijeme velikih iskušenja. Razotkrivanje nevjerstva preko telefona i društvenih mreža može biti slučajno oko 24. juna. Ako se već upustite u tu vrstu rekreacije, potrudite se da ne povređujete druge svojom površnošću. Nekada je dobro da obuzdate tog buntovnika u sebi. Revolucija, raskid, prekid ili razvod nisu uvijek najbolje rješenje. Nekad je rješenje u staloženosti i čekanju. Na duge staze moglo bi se isplatiti biti u miru sam sa sobom.

Ribe

Ribama ovaj mlad mjesec pada u polje doma i porodice, pa će sve do 21. juna biti fokus na tu oblast života. Ljubavni život Riba bi mogao biti uzburkan u narednom periodu. U polju ljubavi Riba nalazi se Mars koji gradi trigonski, podržavajući aspekt sa Neptunom, vladarem znaka Riba. Ovaj položaj daje indicije da se radi o nekoj vrsti sukoba na nivou ličnosti – šta je ono što bi željelauradi a šta je realno da se ostvari, pri čemu značajnu ulogu imaju ostali opterećujući aspekti Marsa sa Saturnom i Plutonom. Pripadnici znaka Riba će se u svom stilu potpuno povući od 21. juna kada i Neptun krene unazad. Tako da ako biste željeli nešto da raspravite, objasnite ili pitate, Ribe neće biti prisutne. Ostavite svaku vrstu objašnjavanja ili pitanja za neko drugo vrijeme. Ovo nije vrijeme podsticanja Riba na akciju.

Izvor: cosmopolitan.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.