Mjesečni horoskop za jul: Vruć mjesec, “zanimljiv” period

Objavljeno: 2. 7. 2019 u 13:45h

Pred nama je jul, vruć što se temperatura i vremena tiče, ali “vruć” i kada su nebeska dešavanja u pitanju. Očekuju nas pomračenja Sunca i Mjeseca – okidači za važna životna dešavanja, a biće aktuelna i retrogradnost Merkura – uvijek “zanimljiv” period sa bezbrojnim komplikacijama i čudnim dogodovštinama…

Ovan

Ljubav

Dosta ste osjetljivi u prvom dijelu jula, fitilj vam je prilično kratak i u ovom periodu lako će dolaziti do dizanja tenzije i neke negativne energije u odnosu sa osobom koju volite. Rasprave mogu biti pokrenute sitnicama, prisutna su neslaganja u dogovorima, oko vaspitanja djece – u nekim drugim momentima biste preko ovoga lako prešli, ali sada vas to previše dotiče i ne možete a da ne odreagujete. Rasterećenje dolazi u drugom dijelu mjeseca – kao da ćete do tada izbaciti svu nagomilanu negativnu energiju iz sebe, odahnuti i biti ponovo spremni da sa partnerom uživate, provodite opuštene trenutke zajedno, a možda i planirate odlazak na godišnji odmor. Ukoliko ste slobodni, prisutno je nezadovoljstvo – usamljenost može čak učiniti da u jednom momentu pokušate da obnovite kontakt sa bivšim partnerom, od čega ćete vrlo brzo odustati. Strpite se – drugi dio mjeseca će vas itekako pokrenuti i donijeti u vaš život osobe sa kojima ćete uživati, a možda i biti u mogućnosti da gradite trajniju ljubavnu priču.

Posao

Veoma dinamičan i vrlo često napet period očekuje vas po pitanju posla. Biće prisutne trzavice, biće prisutan pritisak nadređenih, a povremeno će vam se činiti da samo vi radite a da ostali hvataju krivinu i prebacuju posao i odgovornost na vas. Ne oslanjajte se previše na druge, jer vas mogu iznenaditi promjenama u dogovorima i ostavljanjem na cjedilu u posljednjem trenutku. Iako sve ovo djeluje kao nemoguća misija za izvijesti – snaći ćete se vi tokom jula bolje nego što mislite.

Zdravlje

Problemi sa pritiskom i cirkulacijom, naročito starijim Ovnovima. Takođe – osjetljivost stomaka i sistema za varenje.

Bik

Ljubav

Za partnera i vas bi bilo najbolje kada biste tokom jula u što širem luku izbjegavali bilo kakve ozbiljnije teme i emotivne dileme. Zaista nije pravi trenutak da izvodite neke stvari “na čistac” jer je malo vjerovatno da možete doći do kompromisnog rješenja – prije će se dogoditi uvećanje problema nego njegovo smanjivanje. Polovinom mjeseca ne izvlačite stare teme i pitanja na kojima ste se već ranije “sapleli” kao par, koliko god vas jezik svrbio da ih pokrenete ponovo. Ono što možete uraditi da biste poboljšali odnos sa osobom koju volite jeste da uvedete promjeneu svakodnevicu – da češće izlazite, družite se, otputujete negdje zajedno – neka vas mjesto ne drži! Slobodni već u prvoj dekadi jula mogu da otpočnu jedan interesantan flertić, prepisku, možda zanimljivo novo poznanstvo preko prijatelja. Uživaćete u dešavanjima, ali da sve ne bi ostalo samo na nivou ljetne, prolazne avanture – ne žurite sa konkretnim ulaskom u emotivnu priču. Znate ono – ljubav je lijepa samo dok se čeka….

Posao

Jul je mjesec velikih aktivnosti i mnogobrojnih promjena u poslovnom segmentu. No, malo je vjerovatno da će se pokrenuti baš one promjene koje vama odgovaraju – prije će to biti one koje vas nerviraju i koje vas tjeraju da žurite. Budite obazrivi ukoliko tek počinjete sa radom ili ugovarate nov posao ili poslovni projekat – potrudite se oko svakog, pa i najmanjeg detalja i gledajte da vam ne promaknu bitne stavke. Ne baš stabilna finansijska situacija, pa će neki od vas potražiti I dodatni posao.

Zdravlje

Problemi sa nogama i sa kičmom. Takođe – prisutna je i dalje jaka osjetljivost kada su grlo, pluća i bronhije u pitanju. Sredinom mjeseca – alergije.

Blizanci

Ljubav

Jedino što može tokom jula kvariti odnos sa voljenom osobom ili bračnim partnerom jeste povremena nervoza koja će dovoditi do preosetljivosti i svadljivosti. No, ta nervoza se ne vezuje lično za vaš odnos, već za neka druga pitanja – poslovna ili finansijska. Iz tog razloga – pokušajte da ne uplićete u vašu vezu ona pitanja koja realno gledano nemaju veze sa njom. Ionako će tenzija vezana za posao i finansije krenuti da opada u drugom dijelu jula, tako da nema smisla da budete negativni prema partneru zbog nečega što ćete ionako ubrzo sami riješiti. Ovaj mjesec je dobar za neke druge stvari – za planiranje puta sa osobom koju volite, za više kretanja, izlazaka, druženja, za situacije koje će oboma donositi osmijeh na lice i činiti vas opuštenim. Očekuje vas mnogo finih momenata i razloga za radovanje. Slobodni pripadnici ovog znaka – i pored prošlosti koja vas povremeno muči i opterećuje – ipak ste otvoreni za ulazak novih ljudi u vaš život. Dobar period za nova poznanstva, a u drugom dijelu jula – i novih ljubavi.

Posao

Jul, naročito njegov prvi dio može obilježiti lošija komunikacija sa saradnicima – moguće su dezinformacije, zbunjujuće situacije i nesporazumi. Sačuvajte mir i hladnu glavu i rješavajtesituacije jednu po jednu. Period je dobar da riješite zaostala finansijska pitanja, ali i da finiširate dogovore koji su otpočeli u prethodnom periodu. Takođe – otvara vam se mogućnost za započinjanje novog poslovnog projekta, prelaska na nov posao ili zaposlenje onima koji su trenutno bez njega.

Zdravlje

Problemi sa pritiskom, kičmom i krvnim sudovima starijima. Mlađi – povremene nesanice, nervoza I sklonost povredama. Budite oprezni u saobraćaju.

Rak

Ljubav

Vrlo je bitno da povremene ne baš sjajne situacije sa osobom koju volite ne doživljavate tragično i da nepravite pometnju prvo sebi u glavi, a onda i u odnosu u kojem ste. U suštini, jul mjesecdonosi prolazne padove raspoloženja koji mogu biti izazvani i vašim prevelikim i pretjeranimočekivanjima. Prosto – pustite da ti povremeni talasi neraspoloženja prođu i vrlo brzo ćete uvidjeti da ste bez razloga bili nezadovoljni ili na kratko ” bocnuti ” u srdašce. Generalno gledano – ovaj vam mjesec daje izuzetno dobre prilike da odnos sa osobom koju volite učvrstite i dignete na viši nivo. Očekuje vas mnogo lijepih momenata, jačanje emotivne povezanosti sa partnerom a neki od vas će akcenat baciti i na djecu ili na planiranje potomstva. Slobodni Rakovi će imati još jedan korak ka prošlosti, ali ovog puta – tu istu prošlost je moguće riješiti, pa makar to rješenjebilo da je zauvijek spakujete u fioku sjećanja. Nove prilike i nove ljubavi sada su na korak od vas, okrenite se ka njima I poslije dužeg vremena – uživajte.

Posao

Odličan je period da napravite korak naprijed, da mnogo energičnije i jače krenete ka ostvarenju svojih ciljeva po pitanju posla. U ovom mjesecu dobijate nove odgovornosti, što će se manifestovati kroz povećanje obima posla, a pojedinim Rakovima može donijeti i da se uspnu stepenicu više i dobiju unapređenje ili makar priznanje za svoj dosadašnji rad. Jul jeste zahtjevanu smislu da ćete se mnogo naraditi, ali ćete makar rezultate tog rada vidjeti vrlo brzo, čak i po pitanju finansija.

Zdravlje

Nervoza, sklonost povredama. Povremeni problemi sa spavanjem. No, i pored ovoga – generalno gledno, slijedi vam poboljšanje u ovom segmentu.

Lav

Ljubav

Osjećaćete jaku potrebu da promijenite nešto jer je odnos sa partnerom zapao u čudnu fazu – primjetno je nezadovoljstvo, forma distanciranosti i manjak zajedničkog vremena. Bićete impulsivni, prenapregnutih živaca i očekivati da se stvari promjene ” sad i odmah “. S druge strane, svojom nervozom prije ćete usporavati promjene nego ih podsticati, pa vam se savjetujeda više bacite akcenat na uživanje u zajedničkim momentima sa voljenom osobom (pa čak i ako su ti momenti rijetki) a da prebacivanje i prigovore ostavite za neki drugi put. Stvari će početi da dolaze na svoje i da se smiruju, ali tokom treće dekade jula. Koliko god vam izgledalo nemoguće da ćete biti zadovoljni, opušteni i srećni – to će se dogoditi. Slobodni mogu iz potrebe da prekinu začarani krug usamljenosti i praznine ulaziti u kojekakve površne pričice, avanture i kombinacije koje vam, realno gledano – neće donijeti nikakvo trajno zadovoljstvo. Čekajte posljednje dane mjeseca jer tada se vaše ljubavne šanse znatno povećavaju.

Posao

Lavovi će se svojski naraditi tokom jula. Previše obaveza a premalo vremena da ih sve završite, pa je izvjesno probijanje rokova, žurba i stres na dnevnoj bazi. I pored toga što ćete kukati i žaliti se kako ne možete glavu da dignete od posla – negdje vam ovaj tempo i odgovara jer ste puni energije koju negdje morate istrošiti. Rješavajte papirološka pitanja tokom jula – neke stvari ste dosta zapostavili i sada je vrijeme da im posvetite svoju punu pažnju. Dobar period za dogovore oko novih poslova.

Zdravlje

Problemi sa kičmom, stres i premalo odmora i sna. Preporučuje vam se fizička aktivnost, prijaće vam da budete u pokretu.

Djevica

Ljubav

Bez nekih velikih dešavanja u vašem emotivnom životu tokom jula. Odnos sa partnerom će uglavnom funkcionisati dosta skladno i pored vaše povremene nervoze i potrebe da zvocate i nervirate se, ali uglavnom oko sitnica. Ne kvarite atmosferu u svojoj vezi ili braku ovakvim, povremenim ispadima jer zaista nemate razloga za tako nešto. Zapitajte se zbog čega reagujete neprimjereno i šta je u suštini to što vam zaista smeta. Period je dobar da ovu živu energiju koju nosite trenutno prije usmjerite na više izlazaka i zajedničkih druženja sa prijateljima, da vi i partner uživate, da se opustite i da promijenite svakodnevicu. Bilo bi dobro da budete aktivniji, možda i otputujete negdje zajedno. Slobodni pripadnici ovog znaka nemaju neke posebne šanse da se ustale u nekoj emotivnoj priči tokom jula. Neki od vas će biti opterećeni i okupirani prošlošću i postoji velika šansa da obnovite komunikaciju, a možda i emotivnu priču sa bivšim partnerom. Noviteti – samo ako ste zainteresovani za površne priče i avanturu.

Posao

Rad i trud iz prethodnog perioda može tokom jula rezultovati pozitivnim informacijama, promjenama radnog mjesta, unapređenjima ili pak većom finansijskom satisfakcijom. Dobar je period da se povežete sa ljudima, da možda pokrenete dogovore i pregovore koji bi mogli startovati u trećoj dekadi mjeseca ili eventualno u avgustu. I ovaj će vam period donijetipovećanu količinu obaveza a premalo vremena za njihovo izvršavanje, pa računajte na užurbanost i nervozu, naglašeno u prvom dijelu mjeseca.

Zdravlje

Osjetljivost – slabe tačke su kičma i kosti, krvni sudovi, cirkulacija. No, sve će ovo biti povremena i manja problematika koju ćete uspješno rješavati.

Vaga

Ljubav

U prve dvije dekade jula baš i nećete moći da se pohvalite odnosom sa voljenom osobom. Biće tu i nervoze i natezanja i nezadovoljstva i često ćete imati osjećaj da vas više ništa istinski ne povezuje već da funkcionišete automatski, iz navike. One emotivne veze koje su na klimavim nogama i koje imaju realan problem koji traje već duže vrijeme unazad, čak mogu polovinom jula biti i prekinute. Treća dekada mjeseca već donosi poboljšanje odnosa, a tamo negdje pred kraj jula vi lično ćete se osjećati fantastično. Vaš stari entuzijazam i optimizam se vraćaju na velika vrata. Slobodni pripadnici ovog znaka – od drugog dijela jula spremajte se za velike promjene na emotivnom planu koje će trajati i tokom avgusta mjeseca. Kada se pokrenete više vas ništa neće zaustaviti. Kako drugi dio mjeseca bude odmicao, vi ćete se osjećati sve bolje i sve više privlačiti pažnju suprotnog pola. Oni koji su vezani okovima prošlosti ostaviće je iza sebe, ako ne zauvijek, a ono makar za neko duže vrijeme. Sta će vam staro, kad imate novo….

Posao

Iako ćete u pojedinim trenucima smatrati da možete bolje i nećete biti baš u potpunosti zadovoljni svojim učinkom – rezultati će govoriti vama u prilog. Pomračenje Sunca u vašem polju karijere najavljuje velike promjene koje će se aktivirati u narednih par mjeseci. Polovinom mjeseca može biti tenzije, i sa osobama sa kojima radite ali i sa nadređenima – tada ne donosite značajne odluke, sačekajte. Manjih problema u ovom periodu može biti i ukoliko kasnite za izvršavanjem svojih obaveza.

Zdravlje

Osjetljivost tokom druge dekade mjeseca. Mogući su problemi sa kičmom, stomakom i prehladama. Čuvajte grlo i pluća.

Škorpija

Ljubav

Naglašena preosetljivost tokom prve dvije dekade jula mjeseca. Čas ćete dramiti, čas se nervirati, čas burno reagovati, čas obasipati voljenu osobu izlivima ljubavi, čas je iznenađivati sitnim poklonima i lijepim iznenađenjima ili velikim riječima i izjavama. U svakom slučaju – partneru će biti pomalo teško da pohvata šta se dešava kod vas, pa je moguće da u nekim momentima dođe do nesporazuma ili do razmimoilaženja i problema u komunikaciji. No, sve će to doći na svoje mjesto u posljednjoj dekadi mjeseca kada kao da se pronalaze prave riječi za sve, kao da vas dvoje uspijevate da se savršeno uklopite, a strast – taj vaš osnovni pokretač odjednom kreće nebu pod oblake. Slobodni pripadnici ovog znaka malo će lutati tokom jula – mnogobrojni kontakti sa suprotnim polom gdje sve može ostati samo na nivou prijateljske komunikacije ili blagog flerta, po koja avanturica za one koji ne žele baš da se obavežu, dašak prošlosti čisto da začini stvari….A ono pravo? I toga ima – ali od pred kraj mjeseca pa na dalje….

Posao

Ambicije su se probudile, volja za promjenama i pokretom se aktivirala i Škorpije će ” ostaviti srce na terenu ” kada je posao u pitanju. Ono što će vam smetati jeste žurba, nervoza i povremeno lošija komunikacija sa saradnicima i nadređenima. No, sve će se to brzo regulisati a vi hvatajte zalet za drugi dio mjeseca i ostatak ljeta jer idete u velike poslovne promjene i napredovanja. Saradnje sa inostranstvom će se pojačati, kao i finansijski prilivi iz tog segmenta.

Zdravlje

Cesto će biti prisutni stres, možda i problemi sa spavanjem. Takođe – više obratite pažnju na grlo i kičmu. Drugi dio jula donosi znatnije poboljšanje u ovom segmentu.

Strijelac

Ljubav

Teško je da će bilo ko moći da vas ubijedi da niste u pravu po nekim pitanjima. Vi sada smatrate da znate najbolje pa nećete htjeti da saslušate voljenu osobu koja ima drugačije mišljenje, bilo da su u pitanju neki zajednički planovi i dogovori, bilo vaše funkcionisanje na dnevnoj bazi. Partner će jedno vrijeme pokušavati da se ubjeđuje sa vama, a onda će vjerovatno dići ruke i povući se, što može dovesti do zastoja u komunikaciji sve negdje do početka treće dekade mjeseca. Od tog perioda pa na dalje ipak bi vaša komunikacija trebala da se popravi, možda obostranom zaslugom a možda i zbog toga što tada imate planove koji uključuju putovanje i zajednički odmor pa ćete oboje biti rastrećeniji i prijemčiviji za dogovor. Slobodni pripadnici ovog znaka veći diomjeseca će biti okrenuti provodu, izlascima, mnogobrojnim druženjima sa prijateljima, a povremeni kontakti sa suprotnim polom će uglavnom biti površni i kroz blago flertovanje. Tek kraj mjeseca može da jednu priču pokrene u konkretnijem pravcu…

Posao

Baš i niste raspoloženi za posao tokom jula. Sve će vam teško padati i otaljavaćete obaveze koje imate, već u mislima negdje na odmoru i pješčanoj plaži koja vas doziva….S druge strane – finansijski ste nestabilni, pa morate da se borite na dnevnoj bazi da ovaj segment popravite što će vam i poći za rukom, ali tek negdje pred kraj jula. Ovaj mjesec donosi nove planove i početke dogovora sa potencijalnim saradnicima, ali nemojte da se iznenadite ukoliko konačnica bude tek u avgustu…

Zdravlje

Tokom većeg dijela mjeseca ćete energetski biti nešto ” na pola “. Osjećaćete se teško, tromo, lako gubite energiju i potrebno vam je više odmora.

Jarac

Ljubav

Partner se ponaša vrlo čudno a vi imate problem jer ne znate kako da se postavite i odgovorite na njegove promjene raspoloženja. Voljena osoba je čas preemotivna i buni se da dobija premalo pažnje, vremena i ljubavi od vas….a čas drami i diže galamu zbog sitnica koje realno gledano – nemaju nikakav uticaj na vaš odnos. S druge strane, i vi imate svojih tjeskoba i problema i povremeno će vam biti teško da odgovorite na zahtjeve i hirove voljene osobe, mada ćete se truditi da držite stvari pod kontrolom i da sve ovo ne ode u pravcu rasprava ili udaljavanja jedno od drugog. Pa, mora se priznati da imate prilično težak i komplikovan zadatak pred sobom, ali ne sumnjam da ćete ga uspješno izvršiti….Slobodni pripadnici ovog znaka – sve ljubavne šanse su tokom jula nešto polovične – postoji tokom prve dekade jedna lijepa prilika za novo poznanstvo i osobu koja bi vam bila vrlo zanimljiva, ali tu se jako brzo mogu javiti prepreke ili problemi, pa gledajte da ih prevaziđete. Ostatak mjeseca – slabo, promjenljivo…

Posao

Problem tokom jula leži u tome što su male šanse da promjene mogu zaživjeti. Možete napraviti neke dogovore koji će u početnoj fazi izgledati kao da mogu biti realizovani “koliko odmah”, ali će iz nekih razloga sve biti prolongirano ili za kraj mjeseca ili tek za avgust. Ili – možete napraviti usmeni dogovor, a tih “ruka-ruci” dogovora se čuvajte jer se lako može dogoditi da se rasprše i prije nego što su krenuli. Po pitanju finansija očekuje vas i na dalje zahtjevan period i mnogobrojni troškovi.

Zdravlje

Pomalo nestabilna zdravstvena situacija i osjetljivost pratiće vas tokom cijelog jula. Slabe tačke su kičma, kosti, hormonski status, prehlade i alergije.

Vodolija

Ljubav

Dinamika u vašoj emotivnoj vezi ili braku će svakako postojati….samo je mali problem u tome što ta dinamika podrazumijeva da ćete se i vrlo često, makar tokom prve dvije dekade jula – nervirati i raspravljati. Cak i ako ne dođe do konkretnih svađa, tačno će se osjetiti da neka napetost i nervoza postoji između vas dvoje. Vi ćete naravno smatrati da je za nju kriv partner, a da pitamo njega on bi svakako odgovorio da ste vi teški i nerazumni i da ste osnovni krivac za ovu napetost. No, bilo kako bilo – i pored ove povremene tenzije, biće tu i izuzetno lijepih dešavanja i podsticajnih momenata sa osobom koju volite. Rasterećenje i zajednički planovi će više biti aktivni tokom treće dekade jula, pa ukoliko ste u tom periodu planirali zajednički odmor ili kratko putovanjce – odlično ćete se provesti. Slobodne Vodolije će upoznati mnogo novih osoba tokom jula, ali će tek posljednjih nedjelju dana ovog mjeseca donijeti tu neku priču oko koje bi se vrijedilo potruditi. Javiće se i bivši partneri, pa vidite šta ćete sa njima.

Posao

Veći dio mjeseca će vaši namučeni živci biti prilično rastegnuti. Sve će vas nervirati – i puno posla i malo posla i žurba i dosada i papirologija i dogovori i ljudi i okolnosti. Kao da će na dnevnoj bazi postojati makar po jedna situacija koja mora da vas na kratko izbaci iz takta. Tako ćete vi fino ključati iznutra, ali će vam ovo sa druge strane davati jedan ogroman podstrek, energiju i volju da sve savladate i istjerate ono što želite. Zadnjih nedjelju dana jula donosi jedan odličan poslovni prijedlog. Prihvatite ga.

Zdravlje

Za vas bi najbolje bilo da odete na odmor tokom jula jer je vašem tijelu sada zaista potrebno opuštanje, rasterećenje i mir.

Ribe

Ljubav

Negdje se vi i emotivni partner bolje razumijete nego u dužem prethodnom periodu, ali to ne znači da će vaš odnos tokom jula biti savršen. I pored jačeg razumijevanja postoji napetost koja će se osjećati čas jače, čas slabije i u tim momentima bi bilo dobro da ne gurate priču u pravcu razmimoilaženja ili rasprava. Period je dobar da napravite neke promjene u odnosu – da se češće družite, da izlazite sa zajedničkim prijateljima, da otputujete negdje ili da budete više društveno aktivni. Iznenadite pozitivno jedno drugo povremeno – to će umnogome doprinijeti da napetost nestaje i da ustupa mjesto dobrom raspoloženju i optimizmu. Slobodni pripadnici ovog znaka već tokom prve dekade jula mogu upoznati nekog ko će ih na prvi pogled, prilično prodrmati. Oni romantici među vama će izjaviti da je to sudbinski susret, onaj koji je zapisan u zvijezdama, pronalaženje srodne duše i tako dalje….Realno gledano – ovo je istinski jedno interesantno biće i vrijedilo bi potruditi se da se priča razvije….Prošlost je takođe tu, ma manite je….

Posao

Još bi bilo najbolje kada biste mogli da zbrišete u potpunosti sa posla i da makar prve dvijedekade mjeseca provedete na odmoru, negdje daleko od svih briga i poslovnih problema. Ukoliko ne uspijete, pa šta da vam kažem – naradićete se i izmoriti i fizički i mentalno jer će na dnevnoj bazi biti situacija koje vam crpu snagu i ostavljaju vas iscijeđene. Tek od ulaska u treću dekadu jula kreće neko blago rasterećenje, normalnije funkcionisanje i veće zadovoljstvo odnosima na poslu.

Zdravlje

Nagomilanu negativnu energiju ili izbacite kroz fizičku aktivnost ili pronađite način da na dnevnoj bazi budete više opušteni.

Izvor: B92 / Autor horoskopa: Astro centar “Moj astrolog” www.mojastrolog.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.