“Zo­ra­nov brk” Želj­ku Er­ki­ću

Objavljeno: 24. 10. 2019 u 19:27h

“Pred­sta­va Ha­mle­ta u se­lu Mr­du­ša Do­nja” Na­rod­nog po­zo­ri­šta Re­pu­bli­ke Srp­ske od­i­gra­na je u tak­mi­čar­skoj kon­ku­ren­ci­ji 28. “Da­na Zo­ra­na Rad­mi­lo­vi­ća”, še­ste ve­če­ri ovog fe­sti­va­la.

Ko­mad je re­ži­rao Ni­ko­la Pe­ja­ko­vić, po tek­stu Ive Bre­ša­na.

Na­gra­da za glum­ca ve­če­ri pri­pa­la je Želj­ku Er­ki­ću za ulo­gu Bu­ka­re.

“Ovo je jed­na od naj­o­mi­lje­ni­jih na­gra­da, jed­na od naj­pre­sti­žni­jih, za jed­nog glum­ca ovo je na­gra­da ko­ju po­že­li da do­bi­je, da ra­di ovaj po­sao upra­vo zbog ove na­gra­de. Na­rav­no, po­sto­ji i ona glav­na na­gra­da ko­ja je još bo­lja i još ve­ća, još zna­čaj­ni­ja. A i sa­mo ime Zo­ra­na Rad­mi­lo­vi­ća sve go­vo­ri “- ka­zao je Er­kić.

Uoči pred­sta­ve di­rek­tor Na­rod­nog po­zo­ri­šta PC Ne­nad No­va­ko­vić pred­sta­vio je knji­gu “Pe­ter Hand­ke u Na­rod­nom po­zo­ri­štu Re­pu­bli­ke Srp­ske”. Ovo iz­da­nje sa­dr­ži dje­la ovo­go­di­šnjeg do­bit­ni­ka No­be­lo­ve na­gra­de za knji­žev­nost ko­ja su iz­vo­đe­na u ovom po­zo­ri­štu.

Izvor: Glassrpske/ M. M.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.