Zatvoreno Snješkovo, prikupljena sredstva uručena zavodu “Dr Miroslav Zotović”

Objavljeno: 29. 12. 2017 u 15:56h

Snješkovo, humanitarna, kulturno-zabavna manifestacija u organizaciji Dječijeg pozorišta RS, ove godine trajala je trinaest dana i na svoj način prazničnu čaroliju približila svakom djetetu. Humanitarni karakter manifestacije imao je cilj da pouči mlade generacije da pomažu drugima kada su u prilici i da darivanje obogaćuje i onoga ko daje zato je i svakog mališana koji je posjetio Snješkovo dočekao slatki dar Vlade RS.

Sredstva prikupljana u Snješkovu prethodnih godina donirana su Domu „Rada Vranješević“, centru „Zaštiti me“, i udruženju roditelja djece oboljele od malignih bolesti „Iskra“. Ove godine, organizatori su se odlučili da pomoć pruže i djeci u zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju „Dr Mladen Zotović.“

U nadi da će se i narednih godina ova manifestacija razvijati i nuditi još više programa i sadržaja za različite ukuse i afinitete mladih posjetilaca, sredstva prikupljena uz pomoć dobrih ljudi, posjetilaca Snješkova, direktor Dječijeg pozorišta RS, Predrag Bjelošević uručio je danas prim. dr Dobrinki Dragić koja se u ime zavoda zahvalila svim mališanima, njihovim roditeljima i organizatorima Snješkova koji su u ovim prazničnim trenucima mislili i o djeci na liječenju u zavodu.

Snješkovo je uz bogat muzičko-scenski program, otvorila predsjednica Vlade RS, Željka Cvijanović, a nakon uručenja ključeva Dječijeg pozorišta RS Snješku Bijeliću, i dolaska kočija sa Djedom Mrazom i Svetim Nikolom u prostoru Snješkova nastavljeno je druženje i darivanje.

Tokom manifestacije ulaz za sve posjetioce je besplatan, a program podrazumijeva, različite umjetničke događaje kao što su radionice muzičkog, glumačkog, plesnog i slikarskog karaktera, različite dječije žurke, oslikavanja lica, fotografisanja i časovi bajki u kojima su pored glumaca Dječijeg pozorišta RS učestvovala i poznata lica domaće kulturne i političke scene kao što su Jasmina Davidović, ministar porodice, omladine i sporta RS; Lejla Rešić, ministar uprave i lokalne samouprave RS; Tanja Đaković, pomoćnik ministra za kulturu RS; Natalija Trivić, načelnik odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku grada Banjaluke; Dragica Radović, ombudsman za djecu; Ljilja Petrović Zečić, direktor Narodne i univerzitetske biblioteke RS; Nenad Novaković, direktor Narodnog pozorišta RS i Predrag Bjelošević, direktor Dječijeg pozorišta RS, te pjesnici za djecu Jelena Glišić i Vid Vicko Vukelić.

Djeca su neizmjerno uživala i u razgledanju prelijepih ambijentalnih instalacija vezanih za idilični čarobni svijet zimske bajke i njihovih omiljenih junaka iz predstava DPRS. I ove godine za magični izgled Snješkova, uz pomoć prijatelja- kompanije mtel, pobrinula se Berina Šuščević, scenograf Dječijeg pozorišta RS.

Sve najbolje vam želimo iz Snješkova i Dječijeg pozorišta RS!

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/pozoriste/zatvoreno-snjeskovo-prikupljena-sredstva-urucena-zavodu-dr-miroslav-zotovic/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])