“Tri praseta” i “Medvjedić Timotej” gostuju u Beogradu

Objavljeno: 1. 4. 2019 u 19:04h

“Tri praseta (Nebožder) “ i “Medvjedić Timotej” su predstave Dječijeg pozorišta Republike Srpske koje će biti odigrane u Malom pozorištu “Duško Radović” u okviru manifestacije “Dani Dječijeg pozorišta RS u Beogradu “.

Na manifestaciji, koja se održava treći put, predstava “Tri praseta (Nebožder)” je odigrana danas u 10 i u 11.15 časova, a “Medvjedić Timotej” sutra u 10 i u 11.15 časova, te prekosutra u 10.30 časova.

“Predstava “Tri praseta (Nebožder)” je autorski projekat Nikole Kolje Pejakovića i za razliku od klasične priče u kojoj su i fizički prasići gotovo identični, u ovoj predstavi svaki lik pojedinačno nosi određen karakter i osobine koje ga svrstavaju među dobre, pametne, vrijedne, hrabre ili one druge” – naveli su iz Dječijeg pozorišta RS.

Uloge u ovoj predstavi povjerene su Draganu Banjcu, Aleksandru Blaniću, Slobodanu Perišiću, Đorđu Jankoviću i Željku Milićeviću.

Pejaković je izrazio zadovoljstvo povodom ove saradnje i sreću što će još jedna njegova predstava zaigrati na sceni Malog pozorišta “Duško Radović”.

“Moja ispitna predstava na trećoj godini režije, rađena po tekstu “Zoološka priča” Edvarda Olbija, poslije odigrane premijere prebačena je u pozorište “Duško Radović” gdje je počela da se igra za publiku na redovnom repertoaru Večernje scene” – rekao je Pejaković.

Predstava “Medvjedić Timotej” rađena je po tekstu Jana Vilkovskog, a uloge u predstavi tumače glumci Dječijeg pozorišta RS: Đorđe Janković, Duško Mazalica, Aleksandra Spasojević, Saša Terzić i Aleksandar Blanić.

Saradnja u vidu godišnjih gostovanja između Dječijeg pozorišta Republike Srpske i Malog pozorišta “Duško Radović” počela je 2017. godine, a razmjena pozorišnih ostvarenja biće nastavljena i u budućnosti.

Izvor: Glassrpske/ M. M.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

1 komentar

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Komentari na clanak: “Tri praseta” i “Medvjedić Timotej” gostuju u Beogradu

  1. Bobo

    Tri praseta u Beogradu.Od nekud mi poznato to.

    Prikaži/sakrij komentare

    Prijavi komentar

    Spam
    Reklama
    Vrijeđanje

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/pozoriste/tri-praseta-i-medvjedic-timotej-gostuju-u-beogradu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])