Svečano zatvorena 43. sezona u Studentskom pozorištu (Foto)

Objavljeno: 29. 12. 2019 u 14:54h

U “Podrum sceni” u Gospodskoj ulici 22. decembra 2019. godine Banjalučko studentsko pozorište svečano je zatvorilo 43. sezonu koja je nosila naziv “Reanimacija”.

Pozorište je ove godine imalo 2 premijere (“Dejton” i „Žilište“), preko 70 repriza gostujućih i predstava sa redovnog repertoara, te ukupno organizovalo 116 različitih događaja, od kojih je najznačajniji međunarodni festival “Kestenburg”, te gostovanja predstave “Noć bogova” kao najgledanije predstave u Republici Srpskoj tokom 2019. godine.

“Ove godine ukupno nas je posjetilo 19182 gledaoca, od toga oko 3000 samo na Kestenburgu, što je za skoro 7000 gledalaca više nego u prethodnoj 42. sezoni. Istina nismo se približili rekordu iz 2017. godine, ali radićemo na tome u narednim godinama”.

Svečanosti su prisustovale, kao i uvijek kada je Studentskog pozorište u pitanju sve generacije, od najmlađih, preko studenata do penzionera, a podršku su dali i najstariji članovi Studentskog pozorišta gospodin Dragoslav Medojević i gospođa Radenka Ševa koji su bili u publici, te profesor Akademije umjetnosti gospodin Željko Mitović.

Sezonu je svečano zatvorila Dobrinka Maksimović, viši stručni saradnik u Ministarstvu prosvjete i kulture u Vladi Republike Srpske, koja je pohvalila napredak Banjalučkog studentskog pozorišta u prethodnoj sezoni, te poželjela sreću u daljem radu i narednoj godini koja će biti u znaku teatra kada je upitanju podrška resornog ministarstava.

Pored predstavnika Ministarstva prosvjete i kulture, prisutnima su se obratili i predsjednik skupštine BSP-a gospodin Aleksandar Pejaković, te direktor Studentskog pozorišta gospođa Sanja Vojvodić. Program svečanog zatvaranja vodila je Miljana Orašanin, dugogodišnji član Studentskog pozorišta.

Na svečanom zatvaranju dodijeljene su i godišnje nagrade i to:

  • Nagrada DOBRICA STEFANOVIĆ za najboljeg profesioci Akademije umjetnisti, gospođi Renati Agostini za autorski projekat i mentorski rad na predstavi “Žilište”
  • Nagrada LIKOTA za najbolji ansamlb u 2019. godini predstavi „Žilište“ kojeg čine članovi Studentskog pozorišta: Jelena Stojaković, Vladana Savić, Katarina Arnatu, Virdžinija Ugrčić i Una Radulović.

U čast nagrađenih i završteka sezone studio „Džep“ održao je unikatni koncert „ELEKTRO TESLA POEZI“, gdje su nasupili: Nebojša Kuruzović (vokal), Stefan Tešanović (gitara) i Slaven Bajića (violina).

Naredna sezona Studentskog pozorišta počeće u martu 2020. godine premijernim izvođenjem komada „Nakon predstave“, autora Zorana Kostića.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/pozoriste/svecano-zatvorena-43-sezona-u-studentskom-pozoristu-foto/||claudebot