Sloboda Mićalović: Naš posao je neka vrsta terapije

Objavljeno: 16. 10. 2018 u 11:43h

Banjaluka ima veliki potencijal i mislim da ga koristi na odličan način. Kandidatura za Evropsku prestonicu kulture će mnogo pomoći da poboljšate i obogatite kulturnu scenu.

Rekla je ovo u razgovoru za “Glas Srpske” glumica Sloboda Mićalović, koja ovih dana gostuje u Republici Srpskoj sa predstavom “Frenki i Džoni”.

Kako ste zadovoljni reakcijama na predstavu koju trenutno izvodite, “Frenki i Džoni”, a izveli ste je u Laktašima?

“Veoma sam zadovoljna. Nama glumcima nije bitno koja je sala u pitanju nego kakva je publika. Bilo je puno i divno su reagovali, kao i uvijek.”

Saznali smo da snimate film u Kazahstanu. Ako možete da kažete o kom projektu je riječ? Da li ste ulogu dobili zahvaljujući Emiru Kusturici?

“Apsolutno zahvaljujući njemu sam dobila tu ulogu. Kusturica nam otvara vrata jer mi kao glumci nemamo puno prilika, a on je u svijetu cijenjen. Tek kad se izađe izvan naših granica može se vidjeti koliko je on, u stvari, poznat. Dobila sam glavnu ulogu, a ovo je francusko-kazahstansko-ruska koprodukcija. Bilo je lijepo iskustvo jer nisam znala ruski. Glavni glumac u filmu je Kiril Kjaro, a Gelja Gilman je rediteljka. U međuvremenu sam snimala film i u Jermeniji.”

Kada će biti premijera ta dva filma i gdje?

“Za ovaj film u Jermeniji ne znam, a ovaj drugi će biti u aprilu ili maju 2019. godine. Tako su rekli, a gdje, to ne znam.”

Koliko je značajna uloga za Vas u seriji “Koreni”? Izuzetno jaka ekipa je okupljena, a vi ste imali glavnu ulogu.

“Sve uloge koje sam do sada dobijala dolazile su mi zaista u pravo vrijeme. Ova uloga se pojavila kada sam izgubila oca. Nisam znala da li ću imati snage da uplovim u sve ovo. Ispostavilo se da je naš posao neka vrsta terapije. Simka je prototip nas žena koje smo, čini mi se, izgubljene u današnjem vremenu, svojom krivicom. Mi smo krive što smo željele da budemo majke, domaćice i poslovne žene. Vidjela sam cijelu seriju, koja ima 10 epizoda, i mogu zaista da stanem iza toga i kažem da imamo odličnu seriju, koja neće biti nimalo laka za gledanje.”

Da li se slažete s tim da Banjaluka često gleda ka Beogradu i da sama ne traži svoje mjesto na kulturnoj sceni?

“Pa, tu se delimično slažem, ali mišljenja sam da vam Beograd ne može puno pomoći. I mi se tamo borimo na sve moguće načine i zaista nije lako. Vi imate svoju scenu, koja je kvalitetna. Evo, Nikola Pejaković je snimio seriju “Meso”, koja je fantastična i, zaista, smatram da imate mnogo toga da ponudite publici u regionu i šire.”

Projekti

Da li trenutno radite na nekom projektu?

“Trenutno mi je veliko zadovoljstvo što sam dio novog projekta Milana Kalinića i Viktora Savića, koji otvaraju novo pozorište u Beogradu. Velika je vijest za Beograd da se otvara pozorište, a ne tržni centar. Radićemo predstavu po tekstu vašeg Nikole Pejakovića i sada sam u toj poziciji da mogu reći: “Volim da glumim s ovim ljudima”. Drago mi je da sam dio tog, malog istorijskog trenutka.”

Izvor: Glas Srpske / Autor: Brankica Smiljanić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/pozoriste/sloboda-micalovic-nas-posao-je-neka-vrsta-terapije/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])