Sloboda Mićalović: Moj odnos s Banjalukom prerasta u nešto više od prijateljstva

Objavljeno: 12. 10. 2018 u 15:19h

“Svojevremeno sam i ja, kao mlada glumica, naučila od nekih drugih ljudi mnoge stvari, pa osjećam obavezu da to podijelim sa nekim drugim mladim ljudima i da na taj način svi zajedno podignemo svijest o važnosti kulture za jedan grad i jedan narod”, kaže Sloboda Mićalović.

sloboda

Poznata glumica danas je održala radni sastanak s predsjednikom Skupštine Grada Zoranom Talićem. Povod za sastanak je produbljivanje umjetničke saradnje čuvene glumice sa kulturnom scenom Banjaluke, započetoj njenim prošlogodišnjim učešćem u žiriju festivala Kestenbuga Banjalučkog studentskog pozorišta. Nastavljena je novom saradnjom kroz njenu pomoć i podršku apliciranju Banjaluke za Evropsku prijestonicu kulture i organizaciji glumačkih radionica pod njenim vođstvom, u saradnji s Gradskom upravom.

Pozorišno gostovanje sa predstavom „Frenki i Džoni“ u Laktašima i Prnjavoru Sloboda je iskoristila  da posjeti Gradsku upravu Banjaluke, a tom prilikom je za portal Srpskainfo govorila o razlogu za posjetu i tajnoj vezi između nje i Banjaluke.

“Moram prije svega reći da se, bez obzira što sam danas zvanično gost Banjaluke, već u velikoj mjeri osjećam kao Banjalučanka. Ovdje sam već već četvrti put u godinu dana, a kao umjetnik i čovjek osjećam da ovaj Grad ima ogroman potencijal kada je kultura u pitanju. Banjaluka posjeduje nevjerovatnu pozorišnu scenu, koja se pokazala jača i vitalnija od svih problema sa kojim se kultura u cijelom regionu bori već godinama. Ako svojim iskustvom i znanjem mogu pomoći na neki način, uvijek ću se rado odazvati”, kaže Sloboda, dodajući da na vrlo zanimljiv način sa Banjalukom sarađuje i u Beogradu.

“Moram najaviti da moja veza s Banjalukom ima svoj oslonac i u Beogradu, tako da veza polako prevazilazi prijateljstvo i prerasta, rekla bih, u nešto više. Moje kolege Andrija Milošević i Viktor Savić otvaraju u Beogradu pozorište na Banovom brdu, što je u ovo doba, kada se otvaraju samo tržni centri, fenomenalna vijest i svim srcem sam uključena u to. Ono što je poveznica sa Banjalukom jeste činjenica da Nikola Pejaković režira premijernu predstavu u tom novom teatru, po svom tekstu „Šećer je sitan, osim kada je kocka“, koji je igran u Banjalučkom GP „Jazavac“. Naravno, u ovoj verziji je prilagođen Beogradu i njegovom mentalitetu. Kolja radi još i muziku, kompletna ekipa je odlična i presrećena sam što sam dio tog istorijskog momenta u svakom pogledu”, rekla je sjajna glumica.

Izvor: srpskainfo.com / Autor: Branislav Predojević / Foto: Dejan Božić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/pozoriste/sloboda-micalovic-moj-odnos-s-banjalukom-prerasta-u-nesto-vise-od-prijateljstva/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])