Projekat “Kultura u predgrađu”: Mališani iz Kola uživali u čaroliji pozorišta Jazavac  

Objavljeno: 21. 2. 2019 u 11:51h

Brojni mališani iz Kola jutros su prisustvovali izvođenju predstave „Kako su postale ružne reči“ Gradskog pozorišta “Jazavac”.

Predstava je u OŠ “Petar Kočić” odigrana u okviru projekta “Kultura u predgrađu”, zahvaljujući kojem djeca imaju priliku besplatno da pogledaju predstavu u svom naselju.

Direktor OŠ “Petar Kočić” Dubravka Bosančić izrazila je zadovoljstvo što je što je pozorište Jazavac gostovalo u njihovoj školi.

“Nama su takve aktivnosti i više nego potrebne kako bi i djeca sa ruralnih područja mogla da vide dio kulture koja je dostupna njihovim vršnjacima u gradu”, kazala je Bosančić.

Projekat „Kultura u predgrađu“ realizuje se od novembra 2018. godine do marta 2019. godine u okviru regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD koji finansira Evropska unija, a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija u saradnji sa Gradom Banjaluka.

Sveobuhvatni cilj ovog projekta je približiti djeci Banjaluke u ruralnim područjima pozorišnu umjetnost, naviku i kulturu odlaska u pozorište te predstavljanje kulture, kao sastavnog dijela odrastanja i obrazovanja.

Tako će djeca predškolskog i školskog uzrasta koja žive u mjesnim zajednicama Krupa na Vrbasu, Potkozarje, Kola i Dragočaj imati priliku da besplatno pogledaju predstave Juhu scene Gradskog pozorišta Jazavac i da učestvuju u edukativnim predavanjima i radionicama prije početka predstave.

Izvor: srpskainfo.com / Autor: Vesna Popović

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/pozoriste/projekat-kultura-u-predgradju-malisani-iz-kola-uzivali-u-caroliji-pozorista-jazavac/||claudebot