Pred banjalučkom publikom odigrana predstava Prah

Objavljeno: 14. 4. 2018 u 16:09h

U Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjaluci sinoć je, u organizaciji Pokreta Pozitivne snage Srpske, odigrana predstava “Prah” u kojoj glume Nataša Ninković i Zoran Cvijanović.

Predstava “Prah” rađena je po drami mađarskog pisca Đerđa Špira, a prilagodio ju je i režirao Veljko Mićunović.

Riječ je o tragikomediji o porodici koja živi na rubu siromaštva i dobija veliki novac na lotu. Supružnici, koji su se preko noći obogatili, nastoje da se dogovore šta će i kako će živjeti, ali u tome ne uspijevaju. Na kraju odlučuju da se odreknu sreće i dobitka koji im se dogodio, jer se ne snalaze u ulozi bogataša.

Vojislav Savić iz Pokreta Pozitivne snage Srpske izrazio je zadovoljstvo zbog odigravanja predstave “Prah” u Banjaluci.

On je najavio da će sutra u Centru za kulturu Gradiška u 20.00 časova biti izvedena monodrama o srpskoj heroini Dijani Budisavljević, napominjući da je ulaz, takođe, slobodan.

“U ovom i narednom mjesecu organizovaćemo niz događaja i drago nam je što ljudi pozitivno reaguju na sve što radimo. To govori da se vrijedi boriti za pozitivne i dobre priče u ovoj zemlji”, ocijenio je Savić.

Cilj Pokreta Pozitivne snage Srpske, kako se navodi, jeste da okupi pozitivne snage u Srpskoj, afirmiše mlade i pametne ljude, promoviše tradicionalne vrijednosti i organizuje konkretne aktivnosti s ciljem stvaranja bolje i pozitivnije atmosfere u društvu i javnosti.

Ovo udruženje je, pod nazivom “Pokret pozitivna Srpska”, nastalo prije četiri godine, a u proteklom periodu su organizovali niz značajnih događaja u kojima su učestvovali poznati srpski umjetnici Nele Karajlić, Dragan Bjelogrlić, Vladimir Kecmanović, Branislav Lečić, Nataša Ninković, Zoran Cvijanović i drugi.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/pozoriste/pred-banjaluckom-publikom-odigrana-predstava-prah/||claudebot