Poziv mladim kreativcima: Prijavite originalne dramske tekstove

Objavljeno: 14. 2. 2019 u 17:03h

Nevid teatar iz Banjaluke poziva kreativne mlade autore od 18 do 30 godina iz BiH da prijave svoje ideje za originalne dramske tekstove, namijenjene djeci uzrasta od tri do 11 godina na temu kulturnih raznolikosti u BiH.

Pored originalnog dramskog teksta, mladi autori imaće priliku da pišu o problemima obrazovnog sistema u BiH i ponude konkretne ideje ka reformi obrazovanja, kao i razloge zašto žele istražiti temu obrazovanja i kulturnih raznolikosti u BiH.

Konkurs je otvoren do 3. marta do 23.59 časova.

Od tri do šest najboljih dramskih tekstova koje će Tanja Šljivar, višestruko nagrađivan dramski pisac i  direktor Drame Narodnog pozorišta u Beogradu, povezati u jednu tekstualnu cjelinu, nastaće interaktivna-obrazovna predstava za djecu uzrasta od tri do 11 godina. Predstava će biti izvođena u Banjaluci, Bugojnu, Doboju, Istočnom Sarajevu, Kiseljaku, Kreševu, Mostaru, Sarajevu, Travniku, Tuzli i Usori do kraja avgusta 2019. godine.

Kako su naveli, implementacijom projekta omogućiće djeci i mladima koji su svakodnevno izloženi problemima obrazovanja, etničkim i drugim vidovima segragacije ili diskriminacije u školama da kroz igru i dramsku obrazovnu formu uče i prodube svoja znanja o kulturnim raznolikostima u BiH i važnosti cjeloživotnog učenja, vaspitanja i obrazovanja, te povežu se mladim iz drugih dijelova BiH.

Za više informacija o pravilima učešća, rezultatima konkursa i nagradama možete pročitati na stranici projekta: www.obrazovanjekrozigru.com.

Nevid teatar ovu aktivnost provodi u okviru projekta “Obrazovanje kroz igru”, a koji se provodi kroz zajednički projekat Ujedinjenih nacija „Dijalog za budućnost: Promovisanje društvene kohezije i raznolikosti u BiH“. Projekat sufinansira i Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

Izvor: ASBL

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/pozoriste/poziv-mladim-kreativcima-prijavite-originalne-dramske-tekstove/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])