Odigrana predstava “Peća i vuk”

Objavljeno: 27. 5. 2019 u 17:37h

Glumci obučeni u note i u kostime životinja, koje svojom pojavom i pokretima predstavljaju instrumente, boje, razigranost i veselost, čine jednu lijepu i skladnu cjelinu nove predstave “Peća i vuk” u Dječijem pozorištu Republike Srpske.

Predstava “Peća i vuk”, u režiji Biserke Kolevske, rađena po simfonijskoj bajci Sergeja Prokofjeva, premijerno je odigrana tokom prošlog vikenda u Dječijem pozorištu RS i oduševila sve prisutne, a najviše najmlađe ljubitelje pozorišta.

Muzička bajka, čija je glavna namjera bila da najmlađima približi zvuke klasike, da ih nauči raspoznavanju određenih instrumenata, odvojeno i u cjelini neke kompozicije, kroz poučnu priču o dječaku, njegovom djedu, patki, vuku, ptici, mački, mišu i vuku, uspjela je u svojoj namjeri. To se moglo čuti i po uzvicima djece, jer, kada bi se koja životinja pojavila, pokušavali su da prepoznaju instrument.

Glumac Dragan Vučić, kojem je pripala uloga mladog Peće, ranije je naglasio važnost edukativnog karaktera ovog komada.

“Ovo će biti jedna uspješna i edukativna predstava, jer ćemo mi kroz pokret i muziku edukovati najmlađe, usmjeravati ih u jedan pravac, da slušaju zdravu muziku” – rekao je Vučić.

Narator komada, glumac Duško Mazalica, vodio je prisutne kroz priču i kroz muziku koja je pričala na svoj način.

U komadu glume Dragan Vučić (Peća), Dragan Banjac (djed), Ana Anđelić (ptica), Đurđa Vukašinović-Babić (mačka), Božana Bijelić (patka), Zorana Šuman (vuk, miš), Aleksandar Blanić (vuk) i Đorđe Janković (lovac), a neki od instrumenata koji prate radnju su klarinet, flauta, rog, oboa i bubanj.

Izvor: Glassrpske/ M. M. 

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/pozoriste/odigrana-predstava-peca-i-vuk/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])