NPRS bogatije za šest nagrada

Objavljeno: 23. 11. 2018 u 12:51h

Na XXXV Susretima pozorišta/kazališta BiH u Brčko distriktu, održanim od 15. do 23. novembra u Domu kulture Brčko, stručni žiri u sastavu: Senad Bašić, redovni profesore glume iz Sarajeva, Danica Maksimović, diplomirana glumica iz Beograda i Ivo Gregurević, glumac iz Zagreba, dodijelio je pet nagrada Narodnom pozorištu Republike Srpske, koje je na festivalu izvelo predstavu „Naši dani“, autora Željka Stjepanovića, u režiji Juga Radivojevića.

nprs

Nagrade stručnog žirija

Nagrada za najbolju mladu glumicu, jednoglasno se dodjeljuje glumici NPRS Nataši Perić, za ulogu Dragane Matić u  predstavi “Naši dani” u produkciji Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Nagrada za kostim, jednoglasno se dodjeljuje kostimografkinji NPRS Jeleni Vidović  za predstavu “Naši dani” u produkciji Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Nagrada za najbolju mušku ulogu, jednoglasno se dodjeljuje glumcu NPRS Ljubiši Savanoviću, za ulogu Drage Ćuka, u predstavi “Naši dani” u produkciji Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Nagrada za najbolji dramski tekst bosansko-hercegovačkog savremenog pisca,  Statua Zlatno pero, jednoglasno se dodjeljuje Željku Stjepanoviću za predstavu “Naši dani” u produkciji Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Nagrada za najbolju predstavu „Zlatna statua vijećnice i grada Brčkog“, jednoglasno se dodjeljuje predstavi “Naši dani” u produkciji Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Nagrada žirija publike

Prema odluci žirija publike 35. Pozorišnih/kazališnih susreta, nagrada za najbolju žensku ulogu dodijeljena je glumici NPRS Miljki Brđanin, za ulogu Koviljke u predstavi “Naši dani”, autora Željka Stjepanovića, Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/pozoriste/nprs-bogatije-za-sest-nagrada/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])