Banjalučko studentsko pozorište izvelo predstavu “Mlijeko” u Šamcu

Objavljeno: 7. 6. 2019 u 18:43h

Banjalučko studentsko pozorište izvelo je predstavu “Mlijeko” u Šamcu, a članovi pozorišta obezbijedili su paket mliječnih proizvoda “Mlijekoprodukta” za socijalno ugroženu porodicu Lončar.

Porodica Lončar ima dvoje male djece, a oba roditelja su nezaposlena i bolesna.

Producent Aleksandar Pejaković istakao je zadovoljstvo što su prvi put u Šamcu, te zahvalio Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske što je podržalo projekat njihovog predstavljanja u nerazvijenim opštinama.

“Projekat smo prijavili prošle godine i krenuli u realizaciju. Bili smo u Ribniku, Mrkonjić Gradu, Trebinju, Srebrenici i u Šamcu. Projekat smo nazvali ‘Mliječni put kroz Republiku Srpsku’ i imamo ideju da sa predstavom ‘Mlijeko’ od narednih sezona krenemo po regijama, tako bi mliječni put išao kroz Hercegovinu, Semberiju, Krajinu”, rekao je Pejaković.

Direktor šamačkog Centra za kulturu Jasna Marinković istakla je zadovoljstvo što su Šamčani sinoć imali priliku da ugoste ovo pozorište.

“Ovo je jedinstvena prilika da se naši stanovnici upoznaju sa njihovim repertoarom i ovakvim načinom izvođenja predstava. Nadamo se da ćemo imati i dalje priliku da ih ugostimo i prisustvujemo nekim novim predstavama”, navela je Marinkovićeva.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/pozoriste/banjalucko-studentsko-pozoriste-izvelo-predstavu-mlijeko-u-samcu/||claudebot