“Bajka o psiću” razgalila srca djece u Dragočaju

Objavljeno: 27. 3. 2019 u 18:03h

“Bajka u psiću” i glumci Dječijeg pozorišta Republike Srpske oduševili su juče mališane Dragočaja koji su do posljednjeg mjesta ispunili društveni dom u ovom prigradskom naselju, gdje je bila pozorišna scena.

Predstava je izvedena u sklopu programa “Decentralizacija kulture na području grada”, a pomno su je pratili učenici osam odjeljenja od prvog do trećeg razreda Osnovne škole “Desanka Maksimović”.

Učiteljica Slađana Todorinović-Omerkadić izjavila je da ovakvi događaji mnogo znače jer djeca iz prigradskih naselja nemaju često priliku da uživaju u predstavama i kulturnim manifestacijama.

“Ovo nije prvi put da imamo predstavu u društvenom domu, a djeca svaki put izađu srećna i nasmijana, što dovoljno govori koliko im znače ovakvi događaji. Pažnja za vrijeme predstave, smijeh i interaktivno učešće u predstavi najbolji su pokazatelj koliko su mališani uživali, a nema sumnje da će i narednih dana sumirati utiske o predstavi” – istakla je Todorinović-Omerkadić.

Učenica trećeg razreda, koja se predstavila samo imenom Ivana, rekla je da je presrećna što je imala priliku da u svom naselju pogleda predstavu.

“Obožavam da čitam bajke i gledam takve predstave. Drago mi je što su glumci posjetili naše naselje jer kao i brojni moji drugari, ni ja ne mogu često da posjećujem pozorište, jer nam je daleko” – kazala je Ivana.

Glumica Đurđa Vukašinović je pohvalila projekat i istakla da je potrebno više predstava van pozorišta.

“Mi glumci smo presrećni kada naša mala publika uživa. Ovakvih mini-turneja je svakako potrebno više” – dodala je Vukašinovićeva.

Turneja

Predstava “Bajka o psiću”, u režiji Živomira Jokovića, biće odigrana u još tri prigradska naselja. Danas u 11 časova, na Svjetski dan pozorišta, predstava će biti odigrana u Ljubačevu.

“U četvrtak u 11 časova predstavu će pogledati mališani u Debeljacima, a u petak u istom terminu u Verićima” – poručili su iz Dječijeg pozorišta.

Sve predstave biće izvedene u društvenim domovima.

Izvor: Glassrpske/ Aleksandar Stojanović

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/pozoriste/bajka-o-psicu-razgalila-srca-djece-u-dragocaju/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])