Ansambl Dječijeg pozorišta putuje u Grčku

Objavljeno: 7. 5. 2019 u 16:29h

Ansambl Dječijeg pozorišta Republike Srpske otputovaće večeras u Solun gdje će se, u okviru manifestacije „Dani kulture Republike Srpske u Solunu”, grčkoj publici predstaviti svojom nagrađivanom predstavom „Odisej – San o povratku“.

Predstava, u kojoj jednako uživa i najmlađa i najstarija publika, na programu je u četvrtak u 10 časova na sceni pozorišta Koloseon.

Odisej  –  San  o  povratku,  predstava  je o jednom od najljepših mitova Grčke.  Odisej je neustrašivi junak koji nakon pobjede u Troji, sanja svoj san o povratku, a u kom predviđa mnoga iskušenja koja će mu se stvarno na njegovom morskom putu i dogoditi.

U predstavi igraju glumci Dječijeg pozorišta RS Ana Anđelić, Zorana Šuman, Đurđa Vukašinović Babić, Duško Mazalica, Aleksandar Blanić, Saša Terzić i Đorđe Janković.

Predstavu je režirala Biserka Kolevska, dugogodišnja saradnica Dječijeg pozorišta Republike Srpske i ovogodišnja dobitnica Plakete Grada Banjaluka za izuzetna ostvarenja u oblasti kulture i doprinos u razvoju pozorišne umjetnosti.

Kolevska trenutno u Dječijem pozorištu RS režira muzičku predstavu za djecu „Peća i vuk“ prema simfonijskoj bajci Sergeja Prokofjeva.

Osim Dječijeg pozorišta RS u manifestaciji „Dani kulture Republike Srpske u Solunu” učestvuju i Narodna i univerzitetska biblioteka RS i Muzej savremene umjetnosti RS.

Izvor: Srpskainfo/ Andrea Aleksić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/pozoriste/ansambl-djecijeg-pozorista-putuje-u-grcku/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])