Ugovor o rekonstrukciji Arhitektonsko-građevinskog fakulteta u Banjaluci

Objavljeno: 8. 10. 2012 u 17:11h

Rektor Univerziteta u Banjaluci Stanko Stanić i direktor firme “Graditelj” iz Teslića Milorad Vuković potpisali su danas ugovor o rekonstrukciji i nadogradnji Arhitektonsko-građevinskog fakulteta.

Stanić je rekao da je za ovaj projekat, čijom realizacijom će biti stvoreni adekvatni prostorni uslovi za rad na ovom fakultetu, obezbijeđeno 1,8 miliona KM iz Razvojnog programa Republike Srpske.

“Namjera nam je da se obezbijedi prostor, ne samo za nastavu, već i za naučno-istraživački rad profesora, asistenata i studenata na ovom fakultetu”, naglasio je Stanić.

On je istakao da Univerzitet ima u planu još projekata u vezi sa obezbjeđivanjem boljih prostornih kapaciteta i uslova za rad pojedinih fakulteta, kao što je Fakultet političkih nauka, Šumarski fakultet, te Prirodno-matematički fakultet, za koji postoji mogućnost da objekat preda Vladi Srpske u zamjenu za izgradnju novog u Kampusu.

Dekan Arhitektonsko-građevinskog fakulteta u Banjaluci Milenko Stanković pojasnio je da će završetkom radova zgrada ovog fakulteta biti prva inteligentna, “nula pozitivna” i energetski efikasna zgrada na prostorima bivše Jugoslavije.

“To znači da će imati viška energije za svoje održavanje, a koristiće energiju sunca, zemlje i vode”, rekao je Stanković.

On je napomenuo da se nastavni proces na Arhitektonsko-građevinskom fakultetu trenutno obavlja na 13 lokacija u različitim objektima za 1.260 studenata raspoređenih u tri studijska programa.

Direktor teslićke firme “Graditelj” Milorad Vuković rekao je da će radovi na objektu početi uskoro, a ove sedmice će dovesti opremu i neophodnu mehanizaciju.

On je dodao da je planirani rok za završetak ovog objekta na tri sprata devet mjeseci, ali da se nada i ranijoj realizaciji projekta.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/drustvo/ugovor-o-rekonstrukciji-arhitektonsko-gradevinskog-fakulteta-u-banjaluci/||CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)