Svjedok na suđenju Stojčinoviću: Predmete je držao mjesecima u fiokama

Objavljeno: 18. 12. 2017 u 18:40h

Zamjenik pravobranioca Republike Srpske Mirko Stojčinović je predmet „Naš dom“ uzeo od mene i dva mjeseca držao u svojoj kancelariji, te odbio da potpiše tužbu koju sam napisao, izjavio je danas u Okružnom sudu u Banjaluci pomoćnik pravobranioca Bojan Broćilović.

Optužnica tereti Stojčinovića i njegovog pomoćnika Borislava Jeličića da su oštetili Grad Banjaluka za oko 25 miliona maraka.

Broćilović je pojasnio da je u predmetu „Naš dom“ bio uključen od 2012. godine, kada su iz preduzeća „Naš dom“ zatražili upis svojine nad Radničkim univerzitetom u Grčkoj ulici u Banjaluci.

Kaže da je u toku predmeta obavještavao Grad Banjaluku o tome šta se dešava, sve do dolaska Mirka Stojčinovića na mjesto zamjenika pravobranioca sa sjedištem u Banjaluci.

“Prvo je odbijen zahtjev „Našeg doma“ za upise svojine nad Radničkim univerzitetom, ali su poslije nekoliko žalbi u upravnom postupku dobili odluku da je mogu upisati. U ovom predmetu sam morao ići na konsultacije sa Stojčinovićem. Rekao mi je da su stranku u postupku pravobranilaštvo i ovo preduzeće, a ne Grad” – kaže Broćilović.

Ističe da je napisao žalbu na ovu odluku, ali da je Stojčinović odbio da je potpiše i da je ovaj predmet dva mjeseca zadržao kod sebe, a o svemu je, ističe, napisao i službenu zabilješku. Prilikom pisanja izvještaja o ovom predmetu, kaže, Stojčinović mu je precrtao dio u kojem je naveo da je on mislio da treba podnijeti tužbu.

Kao svjedok danas je saslušana i šefica Odsjeka za pravna pitanja i propise Gradske uprave Banjaluka Nataša Vukmirović, koja je takođe izjavila da poslije dolaska Stojčinovića na mjesto pravobranioca nisu imali komunikaciju sa pravobranilaštvom.

Optužnica

Republičko tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Mirka Stojčinovića, nekadašnjeg zamjenika pravobranioca RS sa sedištem u Banjaluci, i pomoćnika pravobranioca Borislava Jeličića, a koja ih tereti za zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja.

Optužnica tereti Stojčinovića da je preduzećima “Naš dom” i “Građa” omogućio da na sebe uknjiže nekretnine, čime je grad Banjaluka oštećen za više od 7,5 miliona KM.

Stojčinović je optužen i da se zajedno sa Jeličićem u predmetu “Poljoprivredna škola” odrekao tužbe i zaključio sudsko poravnanje, ne obavještavajući o tome grad Banjaluku. Na ovaj način oštetio je Grad za oko 16,3 miliona KM.

Izvor: Blic/G. Obradović

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.