Stabilnije napajanje strujom za 42 domaćinstva u Piskavici

Objavljeno: 26. 12. 2017 u 16:13h

Gradonačelnik Banjaluke, Igor Radojičić, pustio je danas u rad novoizgrađenu trafo-stanicu u zaseoku Borovci u Mjesnoj zajednici Piskavica, kojom će biti obezbijeđeno stabilnije napajanje električnom energijom za 42 domaćinstva.

Ukupna vrijednost investicije, koju je realizovalo preduzeće “Elektrokrajina” Banjaluka, iznosi 63.000 KM, saopšteno je iz Gradske uprave.

“Ovo je aktivnost koju radimo tokom cijele godine u saradnji sa `Elektrokrajinom`, uglavnom na prigradskom području, gdje je slabije napajanje električnom energijom”, rekao je Radojičić.

On je istakao da je krajnji cilj da se čitavo područje, bez obzira da li je riječ o prigradskom ili seoskom, što bolje uredi kada je riječ o snabdijevanju električnom energijom.

Portparol preduzeća “Elektrokrajina” Banjaluka Predrag Klincov rekao je da je ovo sedma trafo-stanica na području Potkozarja, te da je plan da do kraja godine puste u rad još dvije.

Klincov je precizirao da je u Borovcima urađeno 850 metara srednjenaponske i kilometar niskonaponske mreže.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.