Španija – romantična zemlja obojena čarolijom, dobrim vinom, flamenkom i nezaboravnim provodom (Foto)

Objavljeno: 15. 3. 2019 u 13:01h

Španija je jedna od najpopularnijih turističkih destinacija, a Banjalučani se sve češće odlučuju za Špansko more, najviše iz razloga što banjalučki turisti sve više žele da provode aktivne odmore posjećujući evropske metropole kao što je Barselona. Po mnogima jedan od najljepših gradova ali zasigurno kulturna rezidencija koju ne smijete propustiti. Ako se već odlučite da ove godine posjetite Barselonu idealno je da to uklopite uz ljetovanje.

spanija

Španiju, kao jednu od zemalja sa zaista posebnom energijom, zovu još i zemljom sunca i osmijeha. To sigurno nije bez razloga, jer pomisao na Španiju rasplamsava sva naša čula.

Jedna je od senzualnijih zemalja koja ni jednog turistu nije ostavila ravnodušnim.

Barselona opravdava svoju ulogu glavnog grada i koliko god da se zadržite u njoj, imaćete osjećaj da vam je nedostajalo još vremena. Ima jako bogatu kulturnu baštinu, a nakon Pariza, Londona i Rima, četvrti je grad po posjećenosti u Europi, te je, s 5 miliona turista godišnje, najpopularnije turističko odredište u Španiji.

Čuvena Sagrada Familia je nešto što svaki turista poželi vidjeti

Sagrada Familia je crkva, koja predstavlja krunsko arhitektonsko remek djelo u Barseloni, arhitekte Antonija Gaudíja. Ono što se posebno ističe je da je gradnja ove crkve počela 1882. godine, a da je građevina toliko velika, da je završetak predviđen do 2030. godine.

spanija

Magične fontane

Ugodne tople večeri, na poseban način, začine romantične magične fontane, uz koje možete zaboraviti na sve probleme i u potpunosti se prepustiti sadašnjem trenutku. To je pravi spektakl vode, svjetla i muzike uz koju se mnogi rasplešu.

spanija

Flamenco večeri praćene odličnom Sangrijom

Španija je bogata izborom flamenco klubova, u kojima ćete osjetiti dah Sredozemlja i ovog podneblja uz najpoznatije plesače Flamenca, koji drže rekorde i koji zaista znaju šta rade. Ovo je odlična prilika da probate poznatu Sangriju – voćno vino, servirano vruće,  koje dodatno diže adrenalin, vodeći atmosferu do usijanja.

spanija

Lloret de Mar vas vodi u raj za dušu i tijelo

Lloret de Mar jedno od poznatih Španskih ljetovališta, bogato raznovrsnim plažama, je mjesto koje pored Barselone uglavnom svi posjete. Nerijetko je to i destinacija za koju se turisti najčešće odluče kao polaznu tačku, kojoj se uvijek vraćaju, tačnije kao mjesto u kojem će izabrati jedan od hotela u kojem će biti smješteni.

spanija

Vedar duh trgovaca u mnogobrojnim radnjama, sa pristupačnim cijenama, će vjerovatno vaš put ka plaži često učiniti dužim nego što on zaista i jeste. Nemoguće je samo proći pored svih tih radnji, a pogotovo kada čujete simpatične trgovce koji od svakog jezika znaju po nekoliko riječi, pa se trude da vas impresioniraju. Zanimljivo je što su u tim radnjama, svi raspoloženi za tzv. cenkanje, pa ćete majice moći kupiti za čak i 15 eura jeftinije, a sa suvenirima, pogotovo ako ih kupujete više, ćete proći itekako povoljno.

spanija

Još jedna zanimljiva činjenica jeste da je Španija zemlja velikih sportskih dostignuća. Ne znamo da li je to zbog toga što ova zemlja ima nekoliko različitih klimatskih zona, ali sigurno je da je to zemlja dobrog fudbala, košarke, rukometa, tenisa. Sigurno su vam dobro poznata imena poput: Lionel Messi, Rafael Nadal, Victor Tomas i drugih.

Poklanjamo fakultativni izlet u Barselonu

Čitaocima portala „banjaluka.com“ koji ovo putovanje u Španiju rezervišu putem prijave u nastavku, zajedno sa turističkom agencijom „Kompas“, u sklopu putovanja poklanjamo fakultativni izlet u Barselonu.

Ponudu za putovanje u Španiju možete pogledati ovdje.

Da biste ostvarili popust, molimo Vas popunite podatke ispod.

Postavite vaše pitanje?*


Molimo unesite ispravne kontakt podatke da bismo Vam mogli odgovoriti na upit

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.