Potvrđene optužnice protiv 15 lica u akciji “Piramida”

Objavljeno: 8. 1. 2018 u 19:39h

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka podiglo je optužnicu protiv petnaest lica, uhapšenih u akciji “Piramida” koju je sprovela Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske i Policijska uprava Banjaluka, u okviru borbe protiv neovlaštene trgovine narkoticima.

Za RTRS je potvrđeno da je zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodanja i promet opojnih droga, iz člana 207. stav 3. u vezi sa stavom 2.1. Krivičnog zakonika Republike Srpske, optužnica potvrđena protiv Muhameda Filipovoća, Milana Pičulina, Tihomira Novakovića, Zorana Šavije, Branka Milivojše, Dragana Maksimovića, Dragana Stanišića, Јulije Halupa, Edina Bahrenovića, Nebojše Јanjića, Ognjena Kokića i Dalibora Mačka.

Protiv Muhameda Halilovića Optužnica je potvrđena i zbog krvičnog djela “omogućavanje i uživanje opojnih droga” iz člana 208. stav 1. istog Zakonika, te protiv optuženih Nedžada Bašića, Miloša Dluća i Vadrana Žolje zbog krivičnog djela “neovlaštenja proizvodnja i promet opojnih droga” iz člana 207. stav 1 Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Oni su optuženi za neovlaštenu trgovinu drogom koju su iz Sarajeva i Sanskog Mosta dopremali u Banjaluku. Većina optuženih odranije je poznata policiji nakon akcije “Petrićevac”. Akcija “Piramida” izvedena je na području Policijskih uprava Banjaluka, Prijedor i Istočno Sarajevo. Akcija je sprovedena i na području Sanskog Mosta i Visokog. U ovoj akciji oduzeta su 23 grama kokaina, 95 grama heroina, 1.425 grama marihuane, te 32 grama spida.

Izvor: Rtrs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.