Nesmotrenost otanjila novčanike 700 pješaka

Objavljeno: 6. 12. 2017 u 09:55h

Pretrčavanje ulice mimo pješačkih prelaza, ispod pasarela, na crvenom svjetlu na semaforu i kretanje kolovozom sa slušalicama na ušima za deset mjeseci ove godine otanjilo je novčanike više od 700 nesavjesnih pješaka.

“Najviše je sankcionisano pješaka koji prilikom prelaska kolovoza nisu koristili namjenske pješačke prelaze i to njih 637. Zbog korišćenja mobilnog telefona ili nošenja slušalica u oba uha za vrijeme kretanja kolovozom kaznu su dobila 82 pješaka”, rekli su u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) RS. Dodali su da kazna za pješake koji prilikom prelaska ulice ne koriste pješački prelaz iznosi 40 KM.

“U saobraćajnim nesrećama do kraja oktobra ove godine u Srpskoj je smrtno stradalo 14 pješaka, dok je 72 njih zadobilo teške povrede”, naveli su u MUP-u.

Iako statističke analize pokazuju da broj stradalih pješaka iz godine u godinu smanjuje, stručnjaci upozoravaju da je i jedan život izgubljen u saobraćaju mnogo.

Direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja RS Milija Radović smatra da su u većini slučajeva podjednako odgovorni i pješaci i vozači, jer je samo trenutak nesmotrenosti dovoljan da se dogodi tragedija.

Izvor: Glas Srpske / Autor: A. J. R.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.