“Le coq” uspješna priča: Goran Kurtinović- Zdrava radna sredina je recept za uspjeh

Objavljeno: 5. 4. 2019 u 15:02h

“Tiha voda brijeg roni”, tako kaže narodna poslovica, a tako je pokazalo i iskustvo. Da je za prave stvari potrebno vrijeme, pokazuje nam i primjer banjalučkog ugostitelja i poslovnog čovjeka, koji već punu deceniju vodi ugostiteljske objekte, za koje sad već svi Banjalučani znaju “Le coq”.

Prepoznatljivo je to ime lokala, ne samo po dobroj hrani, prijatnom ambijentu i zadovoljnim gostima, već i po zadovoljnim radnicima i njihovom poslodavcu – Goranu Kurtinoviću.

Tako smo priču započeli upravo zadovoljstvom. Zadovoljstvo i uspješnost, koliko je jedno sa drugim u vezi i gdje počinje jedno, a završava drugo?

“Pitanje uspješnosti je relevantno, jer je uspješnost kad se osjećaš zadovoljan onim što radiš, a zadovoljstvo se postiže postavljanjem zdravih granica. Upravo to “znati postaviti granicu” i kao radnik i kao poslodavac je jedna od najbitnijih stvari za postizanje uspjeha”, počinje svoju priču Goran Kurtinović.

Kuharska legenda Stevo Karapandža i Goran Kurtinović

Kaže da recept za uspjeh leži unutar svakog od nas, to su sitnice kojim gradimo svoj život, kao što su pozitivno razmišljanje i vjerovanje u ideje. Naročito kao poslodavac, jer na taj način stvarate dodatnu vrijednost.

“Iz ugla poslodavca, ako poslodavac kuka, šta onda poručuje svojim radnicima? Uvijek sam bio taj koji motiviše, koji predočava vizije, ideje i koji stvara. To je ono što prenosim na svoje radnike, koji na taj način vide sigurnost. Ako se te vizije vremenom ostvaruju, onda i radnici stiču povjerenje i ne razmišljaju da li će se to desiti, već znaju da hoće. Tako je i “Le coq” rastao”, priča Goran.

Kaže da je u Banjaluku došao kao podstanar, a kad je počeo sa radom vozio je Golfa 2.

“U biznis sam ušao sa pozajmicom od 2000 KM, a sve ostalo je bio trud i rad “, rekao je Goran.

A nit koja prožima cijeli razgovor sa njim je upravo poštovanje koje ima prema svojim radnicima.

“Radnici su oni ljudi koji zamjenjuju tebe i sprovode tvoju ideju. To je osoba koja je vrijedna poštovanja, a najmanje što možeš da mu za taj odnos učiniš, jeste fin odnos i redovna plata”, sugeriše Goran.

Specifični po prijemu novih radnika u radni odnos

“Puštamo radnicima da sami preporuče nekog koga znaju da bi radio, jer je važno da i ostali radnici prihvate novu osobu, jer oni rade zajedno. Ja se sa radnikom vidim u prolazu, a ostali radnici su sa njim sve vrijeme. Prvo se konsultujem sa svojim radnicima, pa tek onda primim novog. Osim toga, u startu pravim ugovore na neodređeno vrijeme, jer ako imam potvrdu njegovog kvaliteta, u startu želim da zna da o njemu razmišljam ispravno i da ga cijenim, što mu pruža i osjećaj sigurnosti”, kaže Goran.

Kroz priču kaže da je najbolja stimulacija za radnika, ne toliko novac, već zdrav odnos, jer ako si nezadovoljan na poslu, to se prenosi i na ostale aspekte života. Kad si napravio zdravu sredinu za rad, onda se sve može izdržati. Ako tjeraš radnika da probija svoj maksimum, zato što ti iz svog ugla gledanja misliš da treba tako, onda stvaraš nesrećnog radnika.

Radnik posao ne treba nositi kući

“Poslodavac razmišlja o svom poslu 24 sata dnevno, faktički živi sa svojim poslom i ne smije prebacivati na svog radnika taj teret. Ja svog radnika nikad ne zovem na slobodan dan ili nakon radnog vremena, osim u iznimnim situacijama. To su privilegije radnika – kad si na poslu daj sebe maksimalno, jer nije zdravo da se posao nosi kući i da to poslodavac nameće radniku. Na taj način dobijaš kvalitetnog, zadovoljnog i lojalnog radnika. Uloga poslodavca je da razmišlja o svom poslu sve vrijeme. Svako sebi određuje da li će biti radnik ili poslodavac, samo treba da se na ispravan način ponaša. Pritom, politika je krovna, jer se njihovo ponašanje preslikava na društvo. Takođe, ovdje sam jedan od rijetkih samostalnih preduzetnika, koji je za svoje zaposlene uspio izdejstvovati da imaju neke beneficije, koje imaju zaposleni u državnim firmama”, rekao je Goran.

Naši radnici ne odlaze u Njemačku

Komentarišući odliv radne snage, kaže da u ovoj krizi nemaju nikog ko želi da ode ni u Njemčku niti igdje iz firme, jer su prije svega ulagali u odnose sa ljudima.

“Najveće zadovoljstvo mi je bilo kad su moji radnici od plate sebi počeli uzimati stanove, mijenjati auta, dizati kredit – kad su oni zadovoljni i kad napreduju u životu, tada sam i ja zadovoljan. Sve što mogu dodatno učiniti za svoje radnike, i druge ljude, a što će njih učiniti srećnim i poboljšati im život, i mene čini srećnim. Taj materijalni “višak”, nije višak, jer svako dobro koje drugim ljudima napravim od tih sredstava meni predstavlja dodatno zadovoljstvo”, kaže Goran.

Za kraj je dodao da iz ovog ugla gledanja, nema jasno definisanih smjernica u institucijama, koje se bave pitanjem zdrave radne sredine, zapošljavanja na puno radno vrijeme i na neodređen odnos. Možda je to malo isuviše površno, pa kontrolne organe zanima samo papirologija, i ne razmišlja se toliko o istinskom i realnom, terenskom odnosu poslodavac-radnik.

“Smatram da inspekcija isto kako sjedi i gleda da li se izdaju računi, treba da obrati pažnju i na to kako radnici rade, i da kroz neobavezan razgovor sa radnicima vide kakav je odnos poslodavca prema zaposlenim. Ovim pitanjem treba da se pozabavi država, jer je to jedan od faktora da se smanji odliv radne snage u inostranstvo”, zaključio je Goran.

Mada vlasnik to ne ističe, kako bi ponukali i druge da počnu sa društveno odgovornim potezima, moramo podsjetiti da se “Le coq” pojavljuje kao donator. Pružio je finansijsku podršku za koncert Natali Dizdar, za predstavu “Žene u šinjelu”. Osvojena sredstva na takmičenjima dijelili su Javnoj kuhinji, poput onog od prošle godine godine kad su dobili proizvode Perutnine Ptuj i dodijelili protivvrijednost u potrebnim proizvodima Mozaiku prijateljstva.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.