Banjaluka: Kako je Draganu kupus došao glave

Objavljeno: 6. 12. 2017 u 14:11h

Dragan Radaković (43) iz Banjaluke osuđen je u Okružnom sudu u tom gradu na četiri godine zatvora zbog tri razbojništva i pokušaja razbojništava u prodavnicama iz kojih je ukrao 1.700 maraka

Radaković je oglašen krivim da je maskiran i pod pretnjom noža opljačkao prodavnice “Super kort”, “Kod Brke” i “Vesna”, gdje je vlasnika Đorđa M. ubo nožem u grudi. Na isti način pokušao je da opljačka prodavnicu “Daca i Ana”, ali ga je vlasnik otjerao, gađajući ga raznim artiklima, pri čemu ga je pogodio glavicom kupusa u glavu.

Presudom Radakoviću je za svako pojedinačno djelo izrečena kazna od dvije godine zatvora i kazne su mu objedinjene u jedinstvenu od četiri godine. U presudi se navodi da je prvu pljačku izvršio 7. aprila kad je maskiran i naoružan nožem upao u prodavnicu “Vesna” u Ulici Jovana Raškovića i zaprijetio vlasniku Đorđu M. rekavši mu: “Daj pare.” Pošto Đorđe iz straha nije reagovao, razbojnik se nagnuo preko pulta i nožem ga ubo u grudi, nakon čega je iz kase uzeo 300 KM i pobjegao.

Drugu pljačku počinio je 29. aprila kad je, takođe maskiran i naoružan nožem, upao u prodavnicu “Kod Brke” i od radnice Danijele Š. oteo oko 78 KM. U trećem pohodu ostao je kratkih rukava, jer ga je gazda prodavnice “Daca i Ana” gađao kupusom.

Poslejdnju pljačku počinio je 12. maja kad je odnio 1.332 KM. Tada je maskiran i s nožem u rukama ušao u market “Super Kort” u Ulici Svetozara Markovića, gdje je radnici prijetio nožem, a potom je iz kase ukrao novac i pobjegao.

Izvor: novosti.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.