Zaraza na jednom od najvećih kruzera na svijetu (Video)

Objavljeno: 7. 12. 2017 u 18:12h

Luksuzno krstarenje oko svijeta za više od 200 putnika pretvorilo se u pravu noćnu moru, nakon što su se na kruzeru zarazili norovirusom.

Brod „Ovacija mora“, jedan od najvećih na svijetu, plovio je iz Singapura ka Australiji kada je skoro 200 ljudi prijavilo teške probavne probleme. Na njemu se trenutno nalazi više od 5 800 ljudi, koji su nakon dvije nedjelje plovidbe stigli u Tasmaniju.

Krstarenje se pretvorilo u pravu katastrofu, jer su se putnici zarazili gastroenteritisom, zbog čega pate od dijareje, povraćanja, bolova i teških grčeva u stomaku, prenosi „Dejli mejl“.

Prizori objavljeni na internetu zasigurno ne idu u prilog vlasnicima i posadi kruzera dugačkog 348 metara. Naime, članovi posade obučeni u zaštitna odijela sa maskama preko lica, obilazili su brod i vakcinisali putnike luksuznog broda.

“Nalazim se na brodu, a svuda oko mene su kabine sa ljudima koji imaju probavne probleme. Svi su se zarazili na ovom krstarenju, povraćaju, imaju teške grčeve i dijareju. Posada radi sve kako bi spriječila širenje bolesti. Čuo sam ih noćas dok su išli od kabine do kabine i davali lijekove svima koji su zaraženi” – čuje se na snimku koji je jedan od putnika objavio na internetu.

Kompanija Rojal Karibijan, koja posjeduje luksuzni kruzer, objavila je da su svi putnici primili adekvatnu dozu lijekova za probavne smetnje i to po preporuci ljekara.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.