Američki matematičar tvrdi da zna šta se desilo na letu MH370

Objavljeno: 10. 6. 2015 u 14:53h

Profesor matematike tvrdi da je riješio dijelove misterije nestalog aviona “Malaysia Airlines” na letu MH370 za kojim se bezuspješno traga više od godinu dana.

Teoretičari zavjere ponudili su do sada brojne scenarije, među kojima je i onaj da su avion s 239 putnika i članova posade na putu iz Kuala Lumpura ka Pekingu oteli vanzemaljci, ali realnost je malo drugačija, poručuje matematičar dr Gung Čen s teksaškog univerziteta.

On je pomoću računara napravio modele kretanja aviona koji nagovještavaju da je letjelica vertikalno zaronila u Indijski okean i nije se raspala.

Simulacija nesreće objašnjava misterije koje su se razvile u vezi s nestankom i neuspjele potrage za MH370 – kao što su nepostojanje dijelova olupine i prolivene nafte na površini.

Dr Čen tvrdi da su tijelo aviona i krila potonuli brzo što objašnjava nepostojanje naftne mrlje na površini okeana.

Dr Čen kaže: “Pravi posljednji trenuci MH370 će vjerovatno ostati misterija sve dok jednog dana crna kutija ne bude konačno osposobljena i dekodirana. Ali forenzičari snažno podržavaju teoriju da je MH370 pao u okean ponirući nosem na dolje”.

Izvor: B92

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.