Jadran: Cijene divljaju, a ljeto nije ni počelo

Objavljeno: 19. 6. 2016 u 13:58h

U nekim primorskim mjestima cijene su već sada, sredinom juna, dvostruko veće nego u ostatku Hrvatske, piše Večernji list.

Tako je, na primjer, u istarskom Rapcu cijena litra mlijeka ‘Z bregov 2,3 KM (na drugom mjestu toliko košta dvolitarsko pakovanje istog), Dukatov maslac od 250 grama košta 6,35 KM (drugdje mu je cijena 3,8 KM), a za litru soka od narandže treba dati 3,8 KM.

Kutija popularnog keksa Domaćica košta 6,1 KM (ako nije na ‘akciji’ na drugom mjestu cijena je 4,05 KM), a pileća pašteta čak 3,1 KM!

Neki bi pomislili da se, uz takve cijene, više isplati jesti u restoranima. No, nije tako jer u istom istarskom ljetovalištu za jedan radler i dva decilitra negaziranog soka u kafiću treba dati 15,2 KM, a za pizzu normalne veličine između 11,5 i 12,5 KM.

Čak i oni koji bi, suočeni s ovakvim cijenama, poželjeli pronaći kakvu-takvu utjehu u, recimo, makedonskom vinu T’ga za jug (koje zbog pristupačne cijene slovi kao ‘studentsko’ vino) istu ne bi našli jer mu je u Rapcu cijena 17 KM!

Pitanje je šta tek treba očekivati usred sezone, u julu i augustu, pa još na ostrvima gdje je inače sve skuplje, piše Večernji list.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.