Misterija poslije pljačke u Parizu – kako su pobjegli lopovi?

Objavljeno: 13. 1. 2018 u 12:05h

Spektakularna pljačka zlatare u luksuznom pariskom hotelu Ric-Karlton i dalje je tema svjetskih medija.

Petorica maskiranih pljačkaša su pod fantomkama, naoružani sjekirama i vjerovatno vatrenim oružjem, upali u hotel i ukrali nakit vrijedan četiri miliona evra.

Trojica pljačkaša, koji su uletjeli u zlataru Reza, uhapšeni su pri pokušaju bijega iz hotela, dok su dvojica, koji su se nalazili na zadnjem izlazu, čekajući saradnike, uspjela da pobjegnu.

Bjegunci su izgubili jedan džak s nakitom, ali nije jasno kako su izbjegli jake snage policije koje su stigle na mjesto pljačke odmah po dojavi da je pljačka u toku.

Prema jednom izvještaju, pobjegli su motorima, a mediji navode i da je jedan koristio motor, a drugi automobil.

Potvrđeno je da su pljačkaši iz pariskog kvarta Sen Deni, a pretpostavlja se da su sitni kriminalci koji su poslati da bi skupili novac za teroriste.

Svjedoci pričaju o panici koja je nastala u hotelu, pomislili su na teroristički napad, a i u okolnim objektima na Plas Vendomu su proglašene uzbune.

“Vidjela sam muškarce sa pištoljima i onda je moj jedini cilj bio da izađem odatle. Izašla sam kroz bar, pobegla sam, trčala sam i trčala, našla sam se u podrumu i nastavila sam da trčim, iako nisam znala gdje se nalazim. Nisam znala šta se dogodilo, mislila sam da se radi o napadu”, rekla je djevojka koja se našla u hotelu Ric.

Jedan od izvora iz policije je naveo da je hotel Ric mjesto gdje svoj nakit izlažu svjetski poznati zlatari, a nalazi se nedaleko od zgrade Ministarstva pravosuđa, koju naoružani vojnici čuvaju 24 sata.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Međunarodno priznati IT kursevi