BiH

U Gornjoj Maoči se opet vijore zastave Islamske države

Objavljeno: 12. 3. 2015 u 12:30h

U vehabijskoj zajednici u Gornjoj Maoči kod Srebrenika ponovo su istaknute zastave terorističke organizacije Islamska država, dok policija još traga za barjacima i osobama koje su ih na istom mjestu postavile početkom prošlog mjeseca.

Na fotografiji koja je objavljena na društvenim mrežama i koja je načinjena u utorak na jednoj kući u Gornjoj Maoči se vide tri zastave Islamske države. U dvorištu kuće na kojoj su istaknute zastave vidi se vehabija Edis Bosnić. Riječ je o istoj kući na kojoj su zastave i obilježja Islamske države bila istaknuta i prošlog mjeseca.

Bosnić je prošlog mjeseca, kada je otkriveno da je Gornja Maoča “ukrašena” zastavama Islamske države, izjavio da on i ostali pripadnici vehabijske zajednice u tom naselju nemaju ništa s tim, te da su zastave postavila dvojica njima nepoznatih ljudi.

“U selo su došla dvojica sa strane koji su na napuštenu kuću okačili zastave. Zajednica kojoj pripadam nema ništa s tim”, rekao je tada Bosnić.

Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić kaže da ne može davati nikakav komentar o ponovnom isticanju zastava zloglasne terorističke organizacije u Gornjoj Maoči.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH, zajedno sa snagama Federalne uprave policije i MUP-a Tuzlanskog kantona i u koordinaciji sa Tužilaštvom BiH, upali su u Gornju Maoču kada su prošli put istaknuta obilježja Islamske države, ali ništa nisu pronašli.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.