U BiH sljedeće sedmice udari vjetra do 100 km/h

Objavljeno: 7. 12. 2017 u 18:51h

Federalni hidrometeorološki zavod izdao je crveno upozorenje zbog jakog olujnog vjetra sa mogućim orkanskim udarima od 100 kilometara na sat, a koji je najavljen za period 11. i 12. decembra.

Upozorenje je izdato za cijelu Bosnu i Hercegovinu u vremenu od osam sati 11. decembra do 15. sati 12. decembra. Prosječna brzina vjetra južnog smjera između 40 i 60 km/h, sa udarima od 90 do 110 km/h.

Takođe, prema informacijama dostavljenim iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, za dane vikenda pogoršanje vremenskih prilika biće praćeno obilnijim sniježnim padavinama, čija visina bi mogla biti između 15 i 35 cm, a predviđaju se i niske temperature vazduha.

S tim u vezi, Civilna zaštita Kantona Sarajevo uputila je danas Preporuke pravnim i fizičkim licima za preduzimanje preventivnih mjera zaštite i spašavanja od sniježnih padavina, niskih temperatura i jakog vjetra.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.