Optužnica za falsifikovanje novca

Objavljeno: 7. 12. 2017 u 12:44h

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Mirka Trivana i Aleksandra Budiše koja ih tereti za falsifikovanje novca.

Optuženi se terete da su u Kotor Varošu, 24. januara 2016. godine počinili dvije krivično pravne radnje tako što su prethodno pribavili falsifikovane novčanice u apoenima od po 20 i 50 KM, za koje su znali da su falsifikovane, te ih na osmišljen način stavljali u opticaj u namjeri da ih upotrijebe kao prave, nanoseći na taj način štetu građanima i pravnim subjektima, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Prema navodima optužnice, optuženi su falsifikovane novčanice u apoenu od 50 KM u dva navrata stavili u promet u ugostiteljskim objektima plaćajući račune za poručena pića, odnosno pokušali da plate radi dobivanja kusura u ispravnim novčanicama, u čemu su ih po dojavi građana zatekli policijski službenici.

Prilikom pretresa putničkog vozila u vlasništvu optuženog Mirka Trivana, koji je obavila banjalučka policija pronađene su četiri falsifikovane novčanice, i to jedna u apoenu od 50 KM i tri novčanice u apoenima od 20 KM.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH potvrđivanje.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.